Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juustoinen janssoninkiusaus pellillä

Yöruokana tunnettu janssoninkiusaus sopii joulun välipäivien helpoksi ja herkulliseksi iltapalaksi tai uudenvuoden aaton huikopalaksi. Ohuena levynä rapeaksi paistettu kiusaus toimii myös oivana leivänpäällisenä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Juustoinen janssoninkiusaus pellillä:

  • 8-10 keskikokoista kiinteää perunaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 rs (80 g) anjovisfileitä
  • 150 g ranskankermaa
  • ½ dl maitoa
  • 3 rkl hienonnettua tilliä
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 150 g Västerbotten-juustoraastetta

Valmistusohje

Juustoinen janssoninkiusaus tehdään helposti näin:

1. Kuori ja leikkaa kahdekasta kymmeneen keskikokoista kiinteää perunaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna yksi iso sipuli. Kuullota sipulia kahdessa ruokalusilallisessa voita pannulla keskilämmöllä noin viisi minuuttia. Valuta rasialliseata anjovisfileitä liemi. Sekoita 150 grammaa ranskankermaa, puoli desilitraa maitoa, kolme ruokalusikallista hienonnettua tilliä, puoli teelusikallista rouhittua mustapippuria ja 150 grammaa Västerbotten-juustoraastetta keskenään kulhossa.

2. Levitä voidellun, matalareunaisen uunipellin tai -vuoan pohjalle puolet perunaviipaleista. Levitä päälle sipulit ja anjovisfileet. Levitä päälle loput perunoista ja valuta pinnalle ranskankerma-juustoseos.

3. Paista ensin 200 asteisen uunin alatasolla 20 minuuttia. Käännä sitten alalämpö päälle ja jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes näet, että reunat alkavat ruskistua ja rapeutua. Nosta uunista ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Helposti hyvää – 3 x kiusaus

Katso myös Anna.fi/ruoka: Janssonin piirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustoinen janssoninkiusaus pellillä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.