Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Juustoinen janssoninkiusaus pellillä

Yöruokana tunnettu janssoninkiusaus sopii myös viikonloppujen helpoksi ja herkulliseksi päivällisruoaksi. Ohuena levynä rapeaksi paistettu kiusaus toimii oivana leivänpäälisenäkin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Juustoinen janssoninkiusaus pellillä:

8-10 keskikokoista kiinteää perunaa
1 iso sipuli
2 rkl voita
1 rs (80 g) anjovisfileitä
150 g ranskankermaa
1/2 dl maitoa
3 rkl hienonnettua tilliä
1/2 tl rouhittua mustapippuria
150 g Västerbotten-juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa kahdekasta kymmeneen keskikokoista kiinteää perunaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna yksi iso sipuli. Kuullota sipulia kahdessa ruokalusilallisessa voita pannulla keskilämmöllä noin viisi minuuttia. Valuta rasialliseata anjovisfileitä liemi. Sekoita 150 grammaa ranskankermaa, puoli desilitraa maitoa, kolme ruokalusikallista hienonnettua tilliä, puoli teelusikallista rouhittua mustapippuria ja 150 grammaa Västerbotten-juustoraastetta keskenään kulhossa.

2. Levitä voidellun, matalareunaisen uunipellin tai -vuoan pohjalle puolet perunaviipaleista. Levitä päälle sipulit ja anjovisfileet. Levitä päälle loput perunoista ja valuta pinnalle ranskankerma-juustoseos.

3. Paista ensin 200 asteisen uunin alatasolla 20 minuuttia. Käännä sitten alalämpö päälle ja jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes näet, että reunat alkavat ruskistua ja rapeutua. Nosta uunista ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Helposti hyvää – 3 x kiusaus

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juustoinen janssoninkiusaus pellillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X