Juustoinen kantarellimunakasrulla
Juustoinen kantarellimunakasrulla aateloidaan Västerbåtten-juustolla. Maukas munakasrulla sopii vaikkapa rapujuhlien alkupalaksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Munakasrulla:
- 6 kananmunaa
- 5 dl maitoa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 100 g Västerbotten-kermajuustoa
Kantarellitäyte
- 250 g kantarelleja
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 1 nippu ruohosipulia tai 4 kevätsipulinvartta
- 100 g valkosipulituorejuustoa
Valmistusohje
Juustoinen kantarellimunakasrulla tehdään helposti näin:
Juustoinen kantarellimunakasrulla sopii niin arkeen kuin juhlaan.
1. Riko kanamunien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon maito ja ripottele sekaan vehnäjauhot. Mausta taikina suolalla ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele päälle karkeaksi raastettu juusto.
2. Kypsennä munakasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kumoa munakaslevy puhtaalle leivinpaperiarkille ja anna jäähtyä.
3. Puhdista kantarellit ja revi pienemmiksi. Paahda sieniä kuivalla pannulla, kunnes suurin osa nesteistä on haihtunut. Mausta kantarellit. Kuori ja hienonna sipuli. Sivele jäähtyneen munakaslevyn päälle tuorejuusto. Levitä levyn päälle kantarellit ja hienonetut kevätsipulit. Kääri levy tiukalle rullalle ja leikkaa kantarellimunakasrulla annosviipaleiksi.
Kokeile myös muita munaruokia: Kasvismunakasrullat Sienimunakasrulla Lohimunakasrulla
Anna.fi/Ruoka: Näin syntyy mehevä munakas: 36 ruokaisaa ja herkullista munakasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustoinen kantarellimunakasrulla