Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Juustoinen perunagratiini

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg perunoita
6 dl maitoa
noin 1 dl ranskankermaa (Creme fraiche)
100 g emmental- tai sinihomejuustoa
mustapippuria
muskottipähkinää
1 valkosipulinkynsi
(1 rkl voita)

Valmistusohje

  1. Pese perunat ja kuori ne. Leikkaa perunat ohuiksi, kymmenpennisen paksuisiksi viipaleiksi terävällä veitsellä tai monitoimikoneen leikkuriterällä.
  2. Kuumenna maito kiehuvaksi. Raasta mausteeksi muskottipähkinää. Lisää ranskankerma, kierros pippurimyllystä, 4/5 juustoraasteesta ja perunaviipaleet. Anna perunaviipaleiden kypsyä kannen alla 15-20 minuuttia. Sekoita välillä kevyesti, ettei maito pala pohjaan.
  3. Pyyhi gratiinivuoka valkosipulinkynnellä, kaada perunaseos vuokaan ja levitä tasaiseksi. Sirottele loput juustosta ja muutama voinokare pinnalle.
  4. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 45-60 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja pinta kauniinvärinen. Pienennä lämpöä tai peitä foliolla, jos pintaa uhkaa tummua liikaa.
  • Samaan aikaan voit uunissa kypsentää valmiiksi maustettuja broilerin rintaleikkeitä, jotka kypsyvät 175 asteessa 45 minuutissa. Broileripalasten pintaan tulee hieno kiilto, jos sivelet niitä esimerkiksi Kikkomanin Teriyaki Barbeque & Glaze -kastikkeella, jossa on soijakastiketta, maissisiirappia, fariinisokeria, viinietikkaa, tärkkelystä ja vettä. Kastikkeessa ei ole keinotekoisia väri-, maku- eikä säilöntäaineita.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juustoinen perunagratiini

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X