
Juustoinen pikkuleipä
Mureat juustopikkuleivät ovat mukavan suolaisia tarjottavia kahvipöytään. Juustojen runsaus takaa intensiivisen tuoksun ja maun, jolloin pikkuleipiä tulee taatusti leivottua toisenkin kerran.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 100 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 220 g (3 1/2 dl) vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl inkivääriä
- ½ tl rosmariinia
- ripaus chilijauhetta/-hiutaleita
- ripaus suolaa
- 150 g margariinia
- 2 rkl ranskankermaa (créme fraiche)
- 60 g (1 dl) hienoksi raastettua Emmental-juustoa
- 60 g ( 1 dl) raastettua parmesaanijuustoa
- 1 kananmunan keltuainen
Pinnalle
- 1 kananmunan keltuainen
- 1 rkl ranskankermaa
- tilkka vettä
- 20 g (1/2 dl) juustoraastetta
- seesamin- tai unikonsiemeniä
- kuminaa
- rosmariinia
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää margariini, ranskankerma ja juustoraasteet. Sekoita tasainen taikina, kiedo folioon tai kelmuun ja pane tunniksi jääkaappiin.
- Sekoita keltuainen, ranskankerma ja tilkka vettä keskenään.
- Kauli taikina kelmun välissä ohueksi levyksi (3 mm) kahdessa eri erässä. Ota siitä piparimuotilla haluamiasi kuvioita, tähtiä, sydämiä tms.
- Lado keksit levinpaperilla peitetylle pellille ja voitele keltuais-ranskankermaseoksella. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja koristele seesamin- tai unikonsiemenillä, kuminalla tms.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa kullanruskeiksi noin 10 minuuttia.
Reseptin laatija: Seija Mielke, Berliini
Herkullisia suolaisia keksejä: Parmesaanijuusto-rosmariinikeksit Parmesaanikeksit Ruoka.fi: Mureat juustokeksit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustoinen pikkuleipä