Reseptit

Juustoinen pikkuleipä

Mureat juustopikkuleivät ovat mukavan suolaisia tarjottavia kahvipöytään. Juustojen runsaus takaa intensiivisen tuoksun ja maun, jolloin pikkuleipiä tulee taatusti leivottua toisenkin kerran.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
100  annosta

Ainekset

  • 220 g (3 1/2 dl) vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl inkivääriä
  • ½ tl rosmariinia
  • ripaus chilijauhetta/-hiutaleita
  • ripaus suolaa
  • 150 g margariinia
  • 2 rkl ranskankermaa (créme fraiche)
  • 60 g (1 dl) hienoksi raastettua Emmental-juustoa
  • 60 g ( 1 dl) raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 kananmunan keltuainen

Pinnalle

  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1 rkl ranskankermaa
  • tilkka vettä
  • 20 g (1/2 dl) juustoraastetta
  • seesamin- tai unikonsiemeniä
  • kuminaa
  • rosmariinia

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää margariini, ranskankerma ja juustoraasteet. Sekoita tasainen taikina, kiedo folioon tai kelmuun ja pane tunniksi jääkaappiin.
  2. Sekoita keltuainen, ranskankerma ja tilkka vettä keskenään.
  3. Kauli taikina kelmun välissä ohueksi levyksi (3 mm) kahdessa eri erässä. Ota siitä piparimuotilla haluamiasi kuvioita, tähtiä, sydämiä tms.
  4. Lado keksit levinpaperilla peitetylle pellille ja voitele keltuais-ranskankermaseoksella. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja koristele seesamin- tai unikonsiemenillä, kuminalla tms.
  5. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa kullanruskeiksi noin 10 minuuttia.

Reseptin laatija: Seija Mielke, Berliini

Herkullisia suolaisia keksejä: Parmesaanijuusto-rosmariinikeksit Parmesaanikeksit Ruoka.fi: Mureat juustokeksit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustoinen pikkuleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.