Mainos |
Juustoinen sienipiirakka
Sveitsiläinen klassikkojuusto - Le Gruyére AOP - aateloi syksyisen sienipiirakan. Tarjoa piirakka illanistujaisissa vihersalaatin ja teen tai viinilasillisen kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Pohja
- 400 g valmista Neljän viljan piirakkataikinaa
tai
- 125 g voita tai margariinia
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sämpylä- tai spelttijauhoja
- ¼ tl suolaa
- ½-¾ dl kylmää vettä
Täyte
- 1 l kantarelleja, suppilovahveroita tai mustatorvisieniä
- 1 uusi sipuli varsineen tai pieni purjo
- 1 rkl voita
- 1 tl currya
- 2 dl kuohukermaa
- 3 kananmunaa
- 1 dl silputtua lehtipersiljaa
- ripaus mustapippuria
- 150 g raastettua Le Gruyére AOP -juustoa
Valmistusohje
- Valmista pohja. Jos teet pohjan itse, nypi jauhot ja rasva sekaisin, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa, jotta pohjaan ei muodostu sitkoa. Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Painele taikina voideltuun piirakkapohjaan ja sen reunoille. Pistele pohja. Jos et halua, että reunat valahtavat, pane taikinapohjalle leivinpaperi ja täytä vuoka taikinapainoilla tai vaikkapa kuivatuilla herneillä. Esipaista pohjaa uunissa 8-10 minuuttia.
- Tee täyte. Pane puhdistetut sienet kuivalle, kuumennetulle pannulle ja sekoittele niistä siinä kunnes sienissä oleva neste haihtuu. Lisää pannulle voi, silputtu sipuli ja curry. Kääntele seosta rasvassa, kunnes sipuli kuullottuu.
- Kaada sienitäyte esipaistetulle piirakkapohjalle ja ripottele sille puolet juustoraasteesta.
- Sekoita keskenään kerma, kananmunat, mausteet ja yrttisilppu. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
- Kypsennä piirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Mikäli pinta tummuu liikaa, peitä piirakka paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla.
Tarjoa juustoinen sienipiirakka vihersalaatin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustoinen sienipiirakka
Tarkoitit varmaan mustatorvisieniä