Juustoinen suppilovahveropiirakka
Juustoinen suppilovahveropiirakka täytetään pannulla pyöräytetyillä sienillä, purjolla ja juustolla. Ruokaisa piirakka sopii niin iltapalaksi kuin syksyiseksi vierasvaraksikin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Taikina
- 100 g voita tai margariinia
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl vettä
Täyte
- 1 l suppilovahveroita
- puolikas purjo
- nokare rasvaa
- 2 dl kevytkermaa
- 200 g sulatejuustomurua
- 1 dl parmesaania
- 3 kananmunaa
- ¼ tl valkopippuria
- ¼ tl suolaa
Valmistusohje
Juustoinen suppilovahveropiirakka valmistuu näin:
1. Nypi rasva, juustoraaste ja jauhot muruseokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina. Anna levähtää jääkaapissa noin 10 minuuttia.
2. Perkaa ja huuhdo suppilovahverot. Halkaise ja huuhdo purjo. Silppua sienet ja purjo, kuullota rasvassa. Lisää kerma ja sulatejuusto. Kun juusto on sulanut, ota pannu liedeltä ja lisää munat sekä parmesaaniraaste. Anna jäähtyä.
3. Painele taikina piirakkavuokaan tai pieniin annosvuokiin. Muovaa foliosta panta ja tue taikinan reunat. Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Poista folio ja kaada täyte vuokaan. Kypsennä juustoinen suppilovahveropiirakka. Aikaa kuluu vielä noin 20 minuuttia.
Kokeile myös muita suppilovahveroreseptejä: Sienikiusaus Suppisrösti Ruoka.fi: Suppilovahverokeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustoinen suppilovahveropiirakka
TUNTUU NÄIN TARKASTELLEN HYVÄLTÄ JA TOIMIVALTA RESEPTILTÄ, kOKEILEN VIIKON PÄÄSTÄ.
ERITTÄIN HIENOA TÄMMÖINEN reseptipalvelu
Terveisin pentti
Ihan mahtavan maukas piirakka. Tuunasin tätä vielä paistetuilla/pilkotuilla pekoniviipaleilla.