Reseptit
alle 30 min
4

Juustoiset juuresletut

Lettuihin voi raas­taa nahistuneita juurespaloja ja juustonkannikoita. Seuraksi sopii rai­kas kasvistabbou­leh-salaatti.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Juustoiset juuresletut:

200-250 g juureksia, esim. palsternakkaa ja porkkanaa
3 kananmunaa
3 dl maitoa
1-1 1/2 dl vahvaa juustoraastetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl yrttiseosta
1/2 tl suolaa

Paistamiseen:

rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta juurekset hienoksi raasteeksi. Sekoita kulhossa munat, maito, juustoraaste ja jauhot tasaiseksi. Sekoita joukkoon huolella juuresraaste ja mausteet.

2. Annostele taikinaa ohuelti kuumalle ja öljytylle paistinpannulle ja kallistele pannua, jotta taikina levittyy. Paista juuresletut keskilämmöllä kullanruskeiksi.

3. Tarjoa juustoiset juuresletut esimerkiksi tabbouleh-salaatin kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 02/19.

Letut maistuvat myös suolaisina:

porkkanaletut

Herkulliset porkkanaletut

Pinaattiletut puolukkaa ja porkkanaraastetta

Pinaattiletut

Lehtikaaliletut

Lehtikaaliletut

Anna.fi: Herneohukaiset

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juustoiset juuresletut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X