Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juustoiset juuresletut

Lettuihin voi raas­taa nahistuneita juurespaloja ja juustonkannikoita. Seuraksi sopii rai­kas kasvistabbou­leh-salaatti.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Juustoiset juuresletut:

  • 200-250 g juureksia, esim. palsternakkaa ja porkkanaa
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • 1-1 ½ dl vahvaa juustoraastetta
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl yrttiseosta
  • ½ tl suolaa

Paistamiseen:

  • rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta juurekset hienoksi raasteeksi. Sekoita kulhossa munat, maito, juustoraaste ja jauhot tasaiseksi. Sekoita joukkoon huolella juuresraaste ja mausteet.

2. Annostele taikinaa ohuelti kuumalle ja öljytylle paistinpannulle ja kallistele pannua, jotta taikina levittyy. Paista juuresletut keskilämmöllä kullanruskeiksi.

3. Tarjoa juustoiset juuresletut esimerkiksi tabbouleh-salaatin kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 02/19.

Letut maistuvat myös suolaisina:

porkkanaletut

Herkulliset porkkanaletut

Pinaattiletut puolukkaa ja porkkanaraastetta

Pinaattiletut

Lehtikaaliletut

Lehtikaaliletut

Anna.fi: Herneohukaiset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustoiset juuresletut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.