Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Juustoiset kaurapalat

Kaurasämpylät ja kaurapalat ovat helppo tehdä itse. Taikinaan laitetaan juustoraastetta makua tuomaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina

2 dl kaurahiutaleita
3 dl kiehautettua vettä
1 rkl psylliumia
1 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 dl cheddarjuustoraastetta
1 dl lämmintä kaurahiutaleista siivilöityä nestettä

Täyte

1 dl cheddarjuustoraastetta
6 siivua kinkkua
Mainos

Päälle

vettä kostutukseen
2 rkl kaurahiutaleita

Valmistusohje

  1. Mittaa kulhoon kaurahiutaleet. Kiehauta vesi ja kaada se hiutaleiden päälle. Anna liota noin 5 minuuttia. Siivilöi ylimääräinen vesi pois.
  2. Sekoita turvonneet hiutaleet ja muut ainekset yhteen. Lisää lämmintä nestettä 1 dl taikinan joukkoon. Sekoita puuhaarukalla tai lusikalla tasaiseksi.  Anna taikinan seistä noin vartti ennen leipomista. Taikina on tahmeaa, joten käytä muotoilussa jauhoja.
  3. Kaurahiutaleiden ja jauhojen kyky imeä vettä vaihtelee tuotemerkistä toiseen. Voi olla, että joudut säätämään veden ja jauhojen/hiutaleiden suhdetta. Lisää nestettä tai jauhoja/hiutaleita tarpeen mukaan. Kun taikina on tahmeaa, mutta muotoiltavaa, se on hyvä leivottavaksi.
  4. Jaa taikina noin 6 osaan. Ota taikinaa hyvin jauhotettuihin käsiin ja painele leivinpaperin päälle pyöreäksi sämpyläksi. Voit paistaa sämpylän näin tai painella sen pyöreäksi lituskaiseksi kiekoksi. Halutessasi täytä se, mutta täyte ei ole välttämätön. Anna seistä lämpimässä paikassa liinan alla vielä puolisen tuntia ennen paistoa.
  5. Täyte: ripottele kiekon toiselle puolelle cheddarjuustoa ja nosta päälle kinkkusiivu. Taita taikina puolikuun muotoon. Kostuta pinta vedellä ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Paita 235 asteessa uunin keskitasolla noin 17–20 minuuttia. Syö heti.
  6. Jos jätät kaurasämpylän korkeammaksi, paista sitä vähän matalammalla lämmöllä esimerkiksi 220 asteessa noin 25 minuuttia. Littanat kaurapalat paisuvat nopeammin.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juustoiset kaurapalat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X