Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Juustokakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja:

150 g digestivekeksejä tai piparkakkuja
1-2 tl kanelia tai piparkakkumaustetta
50 g sulatettua voita tai margariinia

täyte:

500 g Hovi-tuorejuustoa
2 dl sokeria
4 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Valmistusohje

Perinteisessä juustokakussa on helppo keksipohja ja sitruunalla maustettu tuorejuustotäyte. Tämä juustokakku kypsennetään uunissa ja tarjotaan jäähtyneenä mansikoiden, vadelmien, mustaherukoiden tai pakastetuista marjoista soseutetun, tomusokerilla makeutetun kastikkeen kera.

1. Murenna keksit tai piparkakut monitoimikoneessa. Lisää mausteeksi kanelia tai piparkakkumaustetta ja rasva. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Paista pohjaa 175 asteessa 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

2. Sekoita kananmunat, sokeri ja juusto tasaiseksi ja mausta pestyn sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla. Kaada seos vuokaan jäähtyneen pohjan päälle. Paista juustokakkua uunin keskitason alapuolella 175 asteessa noin 60 minuuttia. Pienennä lämpötilaa loppuvaiheessa 160 asteeseen, niin juustokakku saa kauniin värin ja ehtii hyytyä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X