Mainos |
Juustolla ja parsalla täytetty broilerin rintafilee
Tämä helppo ja keväinen ruoka sopii niin pääsiäisen, vapun kuin äitienpäivän ruokapöytään. Tarjoa täytetyt rintafileet joko pelkän vihersalaatin tai vaihtoehtoisesti sitruunarisoton kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 4 broilerin rintafileetä
Sitruunamarinoitu parsa
- 8-12 tankoa vihreää parsaa
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
- 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- hyppysellinen chilihiutaleita
Lisäksi
- 15o g Le Gruyére AOP -juustoa raastettuna
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
- 2 rkl voita tai öljyä
Pinnalle
- 50 g Le Gruyère AOP -juustoa raastettuna
Valmistusohje
- Leikkaa parsoista pois puumainen kanta. Pyörittele parsat öljyssä, jonka olet maustanut raastetulla sitruunankuorella, hienonnetulla valkosipulilla ja chilihiutaleilla.
- Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Raasta juusto. Leikkaa jokaiseen rintafileeseen tasku, jonka täytät juustoraasteella ja marinoiduilla parsatangoilla. Kiinnitä taskut cocktailtikuilla. Mausta rintafilee päältä suolalla ja mustapippurilla.
- Sulata voi paistinpannulla ja anna sen hieman ruskistua. Paista rintafileiltä molemmin puolin noin viisi minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
- Pane täytetyt rintafileet uunipannulle leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia kunnes juusto on saanut väriä.
Tarjoa täytetyt broilerinrinnat esimerkiksi sitruunarisoton kanssa. Tee täytetyt rintaleikkeet uunivalmiiksi ja pistä ne uuniin vasta kun risoton valmistus on noin puolivälissä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustolla ja parsalla täytetty broilerin rintafilee