Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juustopallot

Juustopallot hienonnetussa retiisissä, paprikassa, tuoreissa yrteissä ja muissa mausteissa kieriteltyinä maistuvat aterian alkajaisiksi hyvän leivän kanssa tai aterian loppupuolella juustotarjottimen asemesta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Juustopallot

  • 100-200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 pieni pala salaattisipulia, kevätsipulia tai pari sipulinvartta
  • noin 1 tl piparjuurta
  • suolaa ja mustapippuria tai sitruunapippuria
  • 3-4 kpl retiisiä tai
  • (1 pala paprikaa tai
  • 3 rkl pähkinä-tai kurpitsansiemenrouhetta tai
  • 3 rkl tuoreyrttihakkelusta

Valmistusohje

Juustopallot valmistuvat näin helposti:

  1. Mausta tuorejuusto raastetulla piparjuurella ja hienonnetulla sipulilla tai sipulinvarrella ja suolalla ja mustapippurilla tai sitruunapippurilla. Leikkaa retiisit ja palanen paprikaa hyvin pieneksi silpuksi.
  2. Pyörittele tuorejuustosta pieniä palloja käsin tai kahdella lusikalla. Kieritä puolet tuorejuustopalloista retiisisilpussa ja loput paprikasilpussa tai yrttimausteissa. Nosta juustopallot tarjoiluastiaan.
  3. Anna juustopallojen maustua jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoamista.

Vinkki:

  • Voit kieritellä pallot myös ruohosipulisilpussa tai rouhituissa pähkinöissä.

Katos myös: Noutopöydän suolaiset suupalat

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vieraita viikonloppuna? Näin teet helpot suupalat Välimeren tyyliin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustopallot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.