Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juustopiirakka

Juustopiirakka valmistuu vikkelästi valmistaikinasta. Täytteeseen tuo mehevyyttä maustamaton Philadelphia-juusto ja makua valkosipulijuusto. Herkullinen piirakka höystetään tomaateilla ja parsakaalilla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Juustopiirakka

  • 1 paketti piirakkataikinaa (400 g)
  • 200 g maustamatonta Philadelphia-juustoa
  • 125 g valkosipulijuustoa
  • 3 kananmunaa
  • 2-3 rkl kermaa
  • parsakaalin kukintoja
  • tomaattia (Isoja tomaatteja tai kirsikatomaatteja)

Juustopiirakan koristeeksi

  • tuoreita basilikanlehtiä tai
  • oliiveita

Valmistusohje

Juustopiirakka syntyy näin helposti:

Juustopiirakka valmistuu nopeasti kaupan pakastealtaan takinasta. Ota taikina hyvissä ajoin, pakkauksen ohjeen mukaan sulamaan ja valmistele sillä aikaa täytteet.

  1. Sekoita täytteen juustot, kananmunat ja kerma. Nappaa parsakaaleista kukinnot ja kiehauta ne vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa pestyt tomaatit viipaleiksi tai puolita kirsikkatomaatit.
  2. Painele sulanut taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun piirakkavuokaan. Levitä juustotäyte piirakkapohjalle ja asettele päälle tomaattiviipaleita tai kirsikkatomaatin puolikkaita ja kiehautettuja parsakaalinkukintoja.
  3. Paista ensin 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia ja siirrä piirakka uunin yläosaan 10-15 minuutiksi tai kunnes pinta on kauniinvärinen.
  4. Koristele piirakka tuoreilla basilikanlehdillä tai halutessasi oliiveilla.

Vinkki: Piirakanpohjalle juustotäytteen alle voi levittää myös paistettuja viipaloituja herkkusieniä tai voissa tai öljyssä konjakkitilkan kanssa kuullotettuja sipuliviipaleita ja lisätä mausteeksi Provencen yrttejä. Koristele oliiveilla tai tuoreilla yrteillä.

Katso myös: Suolainen piirakka ihastuttaa aina – nappaa talteen Kotilieden lukijoiden 10 parasta reseptiä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mehevä suolainen piirakka on illanistujaisten luottoherkku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustopiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.