Juustopiirakka
Juustopiirakka valmistuu vikkelästi valmistaikinasta. Täytteeseen tuo mehevyyttä maustamaton Philadelphia-juusto ja makua valkosipulijuusto. Herkullinen piirakka höystetään tomaateilla ja parsakaalilla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Juustopiirakka
- 1 paketti piirakkataikinaa (400 g)
- 200 g maustamatonta Philadelphia-juustoa
- 125 g valkosipulijuustoa
- 3 kananmunaa
- 2-3 rkl kermaa
- parsakaalin kukintoja
- tomaattia (Isoja tomaatteja tai kirsikatomaatteja)
Juustopiirakan koristeeksi
- tuoreita basilikanlehtiä tai
- oliiveita
Valmistusohje
Juustopiirakka syntyy näin helposti:
Juustopiirakka valmistuu nopeasti kaupan pakastealtaan takinasta. Ota taikina hyvissä ajoin, pakkauksen ohjeen mukaan sulamaan ja valmistele sillä aikaa täytteet.
- Sekoita täytteen juustot, kananmunat ja kerma. Nappaa parsakaaleista kukinnot ja kiehauta ne vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa pestyt tomaatit viipaleiksi tai puolita kirsikkatomaatit.
- Painele sulanut taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun piirakkavuokaan. Levitä juustotäyte piirakkapohjalle ja asettele päälle tomaattiviipaleita tai kirsikkatomaatin puolikkaita ja kiehautettuja parsakaalinkukintoja.
- Paista ensin 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia ja siirrä piirakka uunin yläosaan 10-15 minuutiksi tai kunnes pinta on kauniinvärinen.
- Koristele piirakka tuoreilla basilikanlehdillä tai halutessasi oliiveilla.
Vinkki: Piirakanpohjalle juustotäytteen alle voi levittää myös paistettuja viipaloituja herkkusieniä tai voissa tai öljyssä konjakkitilkan kanssa kuullotettuja sipuliviipaleita ja lisätä mausteeksi Provencen yrttejä. Koristele oliiveilla tai tuoreilla yrteillä.
Katso myös: Suolainen piirakka ihastuttaa aina – nappaa talteen Kotilieden lukijoiden 10 parasta reseptiä
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mehevä suolainen piirakka on illanistujaisten luottoherkku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustopiirakka