Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juustotarjotin ja porkkanahilloke

Juustotarjotin ja porkkanahilloke on kekkereiden varma hitti! Kaneli ja appelsiini tuovat veikeän oranssiin hillokkeeseen herkullisen säväyksen.

Ainekset

Juustotarjotin:

  • 2-4 erilaista kotimaista juustoa, esimerkiksi sinihome- ja vuohenjuustoa

Porkkanahilloke

  • 500 g porkkanaa
  • 1 kanelitanko
  • ½ luomuappelsiinin raastettu kuori
  • 1 luomuappelsiinin mehu
  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl tummaa siirappia

Valmistusohje

Juustotarjotin ja porkkanahilloke tehdään helposti näin:

1. Valmista porkkanahilloke. Kuori ja pilko porkkanat. Nosta porkkanapalat ja kanelitanko pieneen, kiehuvaan veteen. Anna kanelitangon maustaa porkkanoita noin 5 minuuttia. Poista kanelitanko ja kypsennä porkkanat kypsiksi. Valuta suurin osa keitinliemestä. Säästä kattilaan muutama ruokalusikallinen nestettä. Soseuta porkkanat. Lisää soseeseen appelsiinin kuori ja mehu sekä sokeri ja siirappi. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Jäähdytä porkkanahilloke.

2. Nosta juustot huoneenlämpöön pari tuntia ennen tarjoilua, jotta niiden maku korostuu. Tarjoile porkkanahillokkeen ja keksien kanssa.

Katso myös: Hillo juustoille x 3

Katso myös Anna.fi/ruoka: Parhaat makuparit home- ja herkuttelujuustoille – uskomaton yhdistelmä: sinihomejuustoa ja lakritsia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustotarjotin ja porkkanahilloke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.