Juustotarjotin ja porkkanahilloke
Juustotarjotin ja porkkanahilloke on kekkereiden varma hitti! Kaneli ja appelsiini tuovat veikeän oranssiin hillokkeeseen herkullisen säväyksen.
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Juustotarjotin:
- 2-4 erilaista kotimaista juustoa, esimerkiksi sinihome- ja vuohenjuustoa
Porkkanahilloke
- 500 g porkkanaa
- 1 kanelitanko
- ½ luomuappelsiinin raastettu kuori
- 1 luomuappelsiinin mehu
- 1 dl sokeria
- 3 rkl tummaa siirappia
Valmistusohje
Juustotarjotin ja porkkanahilloke tehdään helposti näin:
1. Valmista porkkanahilloke. Kuori ja pilko porkkanat. Nosta porkkanapalat ja kanelitanko pieneen, kiehuvaan veteen. Anna kanelitangon maustaa porkkanoita noin 5 minuuttia. Poista kanelitanko ja kypsennä porkkanat kypsiksi. Valuta suurin osa keitinliemestä. Säästä kattilaan muutama ruokalusikallinen nestettä. Soseuta porkkanat. Lisää soseeseen appelsiinin kuori ja mehu sekä sokeri ja siirappi. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Jäähdytä porkkanahilloke.
2. Nosta juustot huoneenlämpöön pari tuntia ennen tarjoilua, jotta niiden maku korostuu. Tarjoile porkkanahillokkeen ja keksien kanssa.
Katso myös: Hillo juustoille x 3
Katso myös Anna.fi/ruoka: Parhaat makuparit home- ja herkuttelujuustoille – uskomaton yhdistelmä: sinihomejuustoa ja lakritsia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustotarjotin ja porkkanahilloke