Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juustotäytteiset graavilohirullat

Juustotäytteiset graavilohirullat ovat Hirvihaaran kartanon herkku. Tuorejuustotäytteiset lohirullat sopivat juhlatarjoiluun, kuten lakkiaisiin ja valmistujaisiin. Katso ohje!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Juustotäytteiset graavilohirullat

  • 200 g graavia lohta viipaleina

juustotäyte:

  • 200 g yrttimausteista tai maustamatonta tuorejuustoa

tuoreita yrttejä hienonnettuna:

  • ½ dl persiljaa, ruohosipulia, tilliä
  • noin 1 tl sitruunan mehua
  • mustapippuria
  • (suolaa)

Valmistusohje

Juustotäytteiset graavilohirullat valmistuvat näin:

  1. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää runsaasti hienoksi leikattuja yrttejä. Mausta sitruunan mehulla, mustapippurilla ja tarvittaessa hiukan suolalla.
  2. Levitä työpöydälle reilu pala foliota ja sen päälle tuorekelmua. Levitä graavilohiviipaleet kelmulle osittain limittäin toistensa päälle. Pursota keskelle yrteillä maustettua tuorejuustoa. Rullaa kelmun ja folion avulla lohiviipaleet kääröksi samaan tapaan kuin kääretorttu kiedotaan.
  3. Laita juustotäytteiset graavilohirullat hetkeksi pakastimeen, niin kohmeisista rullista on helppoa leikata pieniä nappeja suoraan tarjoiluvadille.
Juustotäytteiset graavilohirullat noutopöydässä
Hirvihaaran kartanon noutopöydässä on tarjolla monenlaisia herkkuja, kuten juustotäytteisiä graavilohirullia. Kuva: Norman Ojanen

Katso myös: Graavilohesta herkkuja juhlapöytään! Klassikot ja yllättävät makuelämykset kruunaavat kekkerit

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Itse graavattu lohi vie kielen mennessään – näillä ohjeilla onnistut kalan graavaamisessa ja loihdit ihanat graavilohiherkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustotäytteiset graavilohirullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.