Jyväinen saaristolaisleipä

Jyväinen saaristolaisleipä 

60+
min
1 annosta
yli 60 min
Siemenillä rikastettu saaristolaisleipä sopii kesäruokien kaveriksi.

Ainekset

4 dl omenamehua
25 g hiivaa
1 ½ tl suolaa
1 dl siirappia
2 dl ruisjauhoja
1 ½ dl kaljamaltaita
1 ½ dl auringonkukansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
4–5 dl vehnäjauhoja

Vuokaan

voita

Sivelyyn

2 rkl siirappia
2 rkl vettä tai vahvaa kahvia

Valmistusohje

1. Lämmitä omenamehu kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, siirappi, ruisjauhot, maltaat ja siemenet, sekoita tasaiseksi. Sekoita jauhot puuhaarukalla joukkoon.

2. Valuta pehmeä taikina voideltuun, 1,5 litran leipävuokaan. Ripottele pinnalle hieman jauhoja, peitä liinalla ja anna kohota 1,5 tuntia.

3. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 2 tuntia. Kun leipä on ollut tunnin uunissa, sivele sen pinta siirapin ja veden tai kahvin sekoituksella. Kumoa ritilän päällä hetken jäähtynyt leipä ja jäähdytä kunnolla liinan alla.

Lisää reseptejä:

Saaristolaisleipä Nauvosta
Lakritsainen saaristolaisleipä
Ruoka.fi: Saaristolaislimppu

15.07.2016
Kotiliesi toimitus
Jonne Räsänen/Otavamedia