Reseptit
yli 60 min
18

Jyväiset olutsämpylät

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 dl olutta, esimerkiksi tummaa lageria
50 g hiivaa
1.5 rkl maustesiemeniä, kuten fenkolia, anista ja kuminaa
1 rkl suolaa
1 dl siirappia
1 dl kaljanmaltaita
3 dl neljän viljan hiutaleita
noin 10 dl vehnäjauhoja
50 g voita tai margariinia

Rouheseos

2 rkl tattarirouhetta
2 rkl vehnärouhetta
2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Jyväiset olutsämpylät maistuvat raavaammallekin miehelle. Taikinaan tulee sekä olutta että kaljanmaltaita ja makeutta tuo siirappi. Oman säväyksensä sämpylöihin tuovat maustesiemenet.

1. Lämmitä olut kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää nesteeseen huhmareessa hienonnetut kokonaiset mausteet sekä suola, siirappi, kaljanmaltaat ja hiutaleet. Vatkaa huolellisesti sekaisin. Anna taikinan seistä 15 minuuttia.

2. Alusta taikinaan vehnäjauhot ja pehmeä rasva. Anna taikinan kohota tunti lämpimässä paikassa.

3. Painele taikina jauhotetulla leivinpöydällä kiinteäksi. Pyöritä pötköksi ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Pyörittele palat sämpylöiksi. Kasta sämpylät rouheseokseen ja aseta sämpylät lähekkäin toisiaan uunipellille.

4. Anna sämpylöiden kohota 15 minuuttia peitettynä. Paista sämpylöitä 200-asteisessa uunissa 18-20 minuuttia.

Avainsanat

Avainsanat: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jyväiset olutsämpylät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X