
Kaali-pähkinäcaesar
Kaali-pähkinäcaesar on rouskuva lounas- tai lisukesalaatti, joka tehdään parsa- ja varhaiskaalista sekä pähkinöistä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 1 (300 g) parsakaalia
- 1 pieni kesä- eli varhaiskaali
- 4 rkl macadamiapähkinöitä
Caesarkastike
- 1 kananmunankeltuainen
- 2 tl dijonsinappia
- 1 dl oliiviöljyä
- 4 rkl parmesaanijuustoraastetta
- 1 rkl ranskankermaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Valmista ensin caesarkastike. Nosta korkealaitaiseen kulhoon keltuainen, sinappi ja öljy. Nosta sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä. Nosta hiljalleen ylöspäin ja sammuta, kunnes majoneesi on muodostunut. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja ranskankerma. Mausta raastetulla valkosipulinkynnellä, sitruunamehulla ja suolalla.
2. Kuori parsakaalin varsi ja irrota kukinnot reiluiksi paloiksi. Höyrytä parsakaalia muutama minuutti. Nosta jäähtymään. Halkaise kaali ja poista kova kanta. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Raasta parsakaalin kukinnot sekä varsi karkealla terällä. Rouhi pähkinät karkeaksi.
3. Sekoita salaatin ainekset ja valuta kastike joukkoon. Nostele ainekset kevyesti sekaisin.
Kokeile myös muita vihreitä herkkuja: Vihreä minestronekeitto Bruschettat kesäkaalipestolla Pinaattipapardelle vuohenjuustolla ja pähkinöillä Ruoka.fi: Vihreä yrttisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kaali-pähkinäcaesar