Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kaali-porkkanasalaatti

Kaali-porkkanasalaatti saa makua valkosipulista ja säilyy lasitölkeissä. Salaatti maistuu hyvin liharuokien kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Kaali-porkkanasalaatti:

  • 1 kg kaalia
  • 3-5 porkkanaa
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • 1 dl öljyä

Liemi

  • 1 l vettä
  • 1.5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 rkl suolaa

Valmistusohje

1. Kaali-porkkanasalaatti valmistuu näin helposti. Suikaloi kaali ja kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

2. Sekoita aineet keskenään ja kaada joukkoon öljy.

3. Kiehauta liemen aineet ja kaada liemi kiehuvan kuumana salaattiaineiden joukkoon.

4. Jaa kaalisalaatti puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje tölkit ja säilytä kaali-porkkanasalaatti viileässä.

Katso myös: Vihannespikkelsi

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kaalit ovat edullista superruokaa – 7 loistavaa syytä syödä enemmän kaalia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaali-porkkanasalaatti

marjaalee

Erittäin maukasta. Ja säilyy pitkään.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.