Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Kaalikääryleet

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kurttu- eli savoijinkaali
1 porkkana
1 tl suolaa
10 valkopippuria
10 maustepippuria
2 laakerinlehteä
vettä

täyte:

1 dl puuroriisiä
1 sipuli
1 kananmuna
2-3 dl kaalinlehtiä hienonnettuna
300 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
mustapippuria
valkopippuria
suolaa
ruukku tuoretta meiramia tai
2 rkl kuivattua meiramia
1 dl kermaa

vuokaan:

1.5 dl kaalin keitinlientä
25 g voita tai margariinia

Valmistusohje

  1. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Poista kaalista kanta. Keitä kaalia suolalla,laakerinlehdillä, pippureilla ja porkkanan paloilla maustetussa vedessä, kunnes uloimmat lehdet alkavatpehmetä. Irrota lehtiä sitä mukaa kuin ne kypsyvät. Tarvitset noin 15 kokonaista kaalinlehteä, hienonna loput täytteeseen.
  2. Valmista täyte. Hienonna sipuli ja sekoita riisin kanssa. Lisää jauheliha, kananmuna, mausteet, kaalisilppu ja kerma. Sekoita tasaiseksi, melko löysäksi massaksi.
  3. Ohenna kaalinlehtien lehtiruotia veitsellä, jotta lehdet saa hyvin rullattua. Laita lehdille 2-3 ruokalusikallista täytettä, käännä lehtien sivut täytteen päälle ja rullaa kääröksi.
  4. Asettele kaalikääryleet saumapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan. Lisää kaalin keitinliemi ja muutama nokare voita vuokaan. Paista uunissa 250 asteessa 10 minuuttia. Laske lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista ainakin tunti.Voitele kääryleitä välillä uunivuokaan kertyvällä kaaliliemellä.
  • noin 15 kappaletta
  • valmistusaika noin 2,5 tuntia (kypsennys uunissa 1,5 tuntia)
  • Tarjoile kääryleet puolukkasurvoksen ja perunoiden kanssa.
  • VINKKI: Jos haluat tehdä kasvistäytteisiä kääryleitä,korvaa jauheliha sienillä ja mausta yrteillä. Lempeä haudutus on mehevien kaalikääryleiden salaisuus.

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kaalikääryleet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X