Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Kaalikeitto kolmesta kaalista

Kaalikeitto kolmesta kaalista on helppo ja maukas arkiruoka. Tässä kaalikeitossa maistuvat varhaiskaali, lehtikaali ja hapankaali. Inkivääri, chili ja kookosmaito maustavat keiton maukkaaksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kaalikeitto kolmesta kaalista

1/2 varhaiskaalia
4 lehtikaalinlehteä
1 sipuli
valkosipulinkynttä
3 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl paahdettua seesamiöljyä
1 tl  chilitahnaa 
2 tl sokeria
1 tl suolaa
5 dl kanalientä
400 g kookosmaitoa tai -kermaa
100 g hapankaalia (tai hapiskimchiä Rasilaiselta)
Mainos

Koristelu

2 tl paahdettua seesamiöljyä
2 rkl mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
1 rkl tuoretta korianteria

Valmistusohje

Kaalikeitto kolmesta kaalista valmistuu helposti näin

  1. Hienonna puolikas varhaiskaalia ja neljä lehtikaalinlehteä. Lisää 100 grammaa hapankaalia aivan lopussa. Hienonna yksi sipuli ja neljä valkosipulinkynttä. Raasta inkivääristä 3 ruokalusikallista raastetta. Kuullota sipuleita ja inkivääriä suuressa kattilassa seesaminsiemenöljytilkassa hetki. Lisää kaalit ja jatka kuullotusta viisi minuuttia.
  2. Mausta seos yhdellä teelusikallisella chilitahnaa, 2 teelusikallisella sokeria ja yhdellä telusikallisella suolaa. Kaada kattilaan 5 desilitraa kanalientä. Anna keiton kiehua 20 minuuttia keskilämmöllä. Lisää purkillinen kookosmaitoa ja 100 grammaa hapankaalia keittoon. Kuumenna.
  3. Viimeistele kaalikeitto kolmesta kaalista seesamiöljyllä, -siemenillä ja tuoreella korianterilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2020.

Lue myös: Kotilieden parhaat kaalikeitto-ohjeet

Lue myös Anna.fi: Ranskalainen kaali-jauhelihakeitto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kaalikeitto kolmesta kaalista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X