
Kaalikeitto kolmesta kaalista
Kaalikeitto kolmesta kaalista on helppo ja maukas arkiruoka. Tässä kaalikeitossa maistuvat varhaiskaali, lehtikaali ja hapankaali. Inkivääri, chili ja kookosmaito maustavat keiton maukkaaksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Kaalikeitto kolmesta kaalista
- ½ varhaiskaalia
- 4 lehtikaalinlehteä
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 rkl raastettua inkivääriä
- 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
- 1 tl chilitahnaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 5 dl kanalientä
- 400 g kookosmaitoa tai -kermaa
- 100 g hapankaalia (tai hapiskimchiä Rasilaiselta)
Koristelu
- 2 tl paahdettua seesamiöljyä
- 2 rkl mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
- 1 rkl tuoretta korianteria
Valmistusohje
Kaalikeitto kolmesta kaalista valmistuu helposti näin
- Hienonna puolikas varhaiskaalia ja neljä lehtikaalinlehteä. Lisää 100 grammaa hapankaalia aivan lopussa. Hienonna yksi sipuli ja neljä valkosipulinkynttä. Raasta inkivääristä 3 ruokalusikallista raastetta. Kuullota sipuleita ja inkivääriä suuressa kattilassa seesaminsiemenöljytilkassa hetki. Lisää kaalit ja jatka kuullotusta viisi minuuttia.
- Mausta seos yhdellä teelusikallisella chilitahnaa, 2 teelusikallisella sokeria ja yhdellä telusikallisella suolaa. Kaada kattilaan 5 desilitraa kanalientä. Anna keiton kiehua 20 minuuttia keskilämmöllä. Lisää purkillinen kookosmaitoa ja 100 grammaa hapankaalia keittoon. Kuumenna.
- Viimeistele kaalikeitto kolmesta kaalista seesamiöljyllä, -siemenillä ja tuoreella korianterilla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2020.
Lue myös: Kotilieden parhaat kaalikeitto-ohjeet
Lue myös Anna.fi: Ranskalainen kaali-jauhelihakeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kaalikeitto kolmesta kaalista