Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kaalikeitto kolmesta kaalista

Kaalikeitto kolmesta kaalista on helppo ja maukas arkiruoka. Tässä kaalikeitossa maistuvat varhaiskaali, lehtikaali ja hapankaali. Inkivääri, chili ja kookosmaito maustavat keiton maukkaaksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kaalikeitto kolmesta kaalista

  • ½ varhaiskaalia
  • 4 lehtikaalinlehteä
  • 1 sipuli
  • valkosipulinkynttä
  • 3 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 tl  chilitahnaa 
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 5 dl kanalientä
  • 400 g kookosmaitoa tai -kermaa
  • 100 g hapankaalia (tai hapiskimchiä Rasilaiselta)

Koristelu

  • 2 tl paahdettua seesamiöljyä
  • 2 rkl mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
  • 1 rkl tuoretta korianteria

Valmistusohje

Kaalikeitto kolmesta kaalista valmistuu helposti näin

  1. Hienonna puolikas varhaiskaalia ja neljä lehtikaalinlehteä. Lisää 100 grammaa hapankaalia aivan lopussa. Hienonna yksi sipuli ja neljä valkosipulinkynttä. Raasta inkivääristä 3 ruokalusikallista raastetta. Kuullota sipuleita ja inkivääriä suuressa kattilassa seesaminsiemenöljytilkassa hetki. Lisää kaalit ja jatka kuullotusta viisi minuuttia.
  2. Mausta seos yhdellä teelusikallisella chilitahnaa, 2 teelusikallisella sokeria ja yhdellä telusikallisella suolaa. Kaada kattilaan 5 desilitraa kanalientä. Anna keiton kiehua 20 minuuttia keskilämmöllä. Lisää purkillinen kookosmaitoa ja 100 grammaa hapankaalia keittoon. Kuumenna.
  3. Viimeistele kaalikeitto kolmesta kaalista seesamiöljyllä, -siemenillä ja tuoreella korianterilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2020.

Lue myös: Kotilieden parhaat kaalikeitto-ohjeet

Lue myös Anna.fi: Ranskalainen kaali-jauhelihakeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaalikeitto kolmesta kaalista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.