Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mehevä kaalilaatikko

Kaalilaatikko on vaivaton kotiruoka, jonka perusreseptiä on helppo muunnella. Naudan jauhelihan voi vaihtaa vaikka karitsaan ja riisin voi korvata ohralla. Kaalilaatikon joukkoon voi lisätä myös vaikkapa porkkanaa, herkkusieniä, paprikaa ja tomaattia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Kaalilaatikko:

  • 2 kg keräkaalia
  • tilkka vettä
  • 50 g voita
  • (kasvis- tai lihaliemikuutio)
  • 2 dl riisiä (ohraa tai viljariisiä)
  • 1.5 l vettä
  • kasvis- tai lihaliemikuutio
  • 500 g (karitsan)jauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua valkopippuria
  • jauhettua maustepippuria
  • voinokareita pinnalle

Valmistusohje

1.Mehevä kaalilaatikko valmistuu näin.  Halkaise ensin kaalinkerät. Poista kova kantaruoti ja leikkaa kerät ohueksi silpuksi. Kuumenna suuren kattilan pohjalla tilkka vettä ja voita. Jos haluat, voit liuottaa joukkoon liemikuution. Hauduta kaalia välillä käännellen, kunnes se on pehmeää.

2. Kiehauta vesi ja sulata joukkoon liemikuutio. Lisää riisi- tai viljatuote ja keitä kypsäksi noin 20 minuuttia. Kaada siivilään ja sekoita kaalin joukkoon.

3. Paahda jauheliha pannussa. Mausta ja sekoita kaalin joukkoon. Lisää tarvittaessa suolaa.

4. Voitele pari uunivuokaa ja kaada seos vuokiin. Lisää kaalilaatikon pinnalle muutama voinokare ja kypsennä 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa mehevä kaalilaatikko puolukkasurvoksen kanssa.

Katso myös: Valmista itse kaalikääryleet, näillä ohjeilla takuulla onnistut

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kaali-fetajuustogratiini


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mehevä kaalilaatikko

Lukija

Hei,
Kovasti oli kommentoitu HKn kaalilaatikkoreseptiä, jossa oli käytetty mm. valkosipulia, meiramia ja olutta. En malta olla kehumatta tätä Kotilieden omaa reseptiä, johon olen itse käyttänyt ohrasuurimoita. Tosihyvää tulee ja reilu annos, melkein kaksi uunikokin keskikoista (?) vuokaa. Ihan ohjeen mukaan olen tehnyt. Kiitos reseptistä!

Namnam

Hei
Palasin jälleen tähän Kotilieden kaalilaatikkoreseptiin. Se vaan maistuu meillä ohraversiona kaikkein parhaalta. Hyvää syysruokaa. Kiitos!

Pjotr

Riisi- tie ohranjyvät pitää heitellä vuoan pohjalle kuivana! Ei siis kypsennettyinä. Vain silloin ne imevät liian kosteuden itseensä eikä laatikosta tulee liian vesistö.

Erja

Kas kun en tuota ymmärtänyt että ohra ei saa olla esikeitetty.
Haudutin laatikkoa Kolmen tunnin ajan uunissa ja silti oli märkää mössöä😒

Vastaa käyttäjälle NamnamPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.