Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kaalipihvit Mäntyniemen tapaan

Kaalipihvit ovat Mäntyniemessä suosittu arkiruoka. Tasavallan presidentin keittiön emäntien, Anna-Kaisa Heismaan ja Sirkka–Liisa Ruottisen ohjeella ne valmistetaan helposti. Kaalipihvit maistuvat kylminäkin. Nauti pihvit smetanan ja karpalosurvoksen kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kaalipihvit Mäntyniemen tapaan

  • 1 kg kaalia silputtuna
  • 2-3 kananmunaa
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl meiramia
  • ½ tl mustapippuria

Lisäksi

  • pekonia
  • karpalososetta tai -hilloa
  • smetanaa

Valmistusohje

Kaalipihvit tehdään Mäntyniemen tapaan helposti näin:

  1. Mausta hienoksi leikattu, haudutettu kaalisilppu suolalla, meiramilla ja mustapippurilla. Lisää jäähtyneeseen kaaliseokseen sen verran kananmunia, että saat paistettua pihvejä.
  2. Paista kaalipihvit lettupannulla. Halutessasi voit lisätä pannuun tirisemään amerikanpekonia. Tarjoa smetanan, karpalososeen tai –hillon kanssa.

Saatat pitää myös pähkinäisistä kyssäkaalipihveistä.

Lue myös Anna.fi: Japanilaiset kaali-munakaslettuset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaalipihvit Mäntyniemen tapaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.