Kahden juuston parsapiirakka

Kahden juuston parsapiirakka 

60
min
8 annosta
30-60 min
Juustoinen parsapiirakka sopii niin juhlapöytään kuin brunssillekin.

Ainekset

taikina

100 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl parmesaanijuustoraastetta
1 kananmuna

tayte

250 g vihreää parsaa
pala purjoa
2 kanamunaa
2 dl kuohukermaa
2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
2 dl emmentalraastetta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää parmesaaniraas- te ja kanamuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele piirakkataikina leivinpaperoidun (20–24 cm) irtopohjavuon pohjalle ja reunoille. Pistele taikinanpohja ja nosta jääkaappiin täytteen esivalmistelujen ajaksi.

2. Poista parsojen puumainen osa. Paloittele parsat. Viipaloi purjo renkaiksi, huuhdo renkaat huolella ja valuta. Keitä ensin suolalla maustetussa vedessä parsojen varsia minuutti. Lisää parsan nuput ja purjorenkaat ja keitä vielä minuutti. Valuta kiehuva vesi ja huuhtele kasvikset kylmällä vedellä. Valuta huolella.

3. Sekoita kulhossa munat, kerma ja juustoraasteet. Sekoita joukkoon parsan varret ja purjot. Mausta seos.

4. Valuta seos piirakkapohjan päälle. Asettele pinnalle parsan nuput.

5. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on keskeltä täysin hyytynyt. Anna piirakan levätä vuoassa hetken aikaa ennen irrottamista.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 11/17.

Lisää kielenvieviä parsapiirakoita: 

Parsapiirakka

Pehmeä ja rapea parsapiirakka

Parsapiirakka

Parsapiiras

Ruoka.fi: Juusto-parsapiirakka

19.06.2017
katri Schröder
anton reenpää