Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kahden kerroksen suklaapiirakka

Suklaapiirakan salaisuutena ovat kaksi suklaista kerrosta, joista toisessa maistuu maitosuklaa ja toisessa tummasuklaa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Taikina

  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 kananmuna

Vuokaan

  • voita tai margariinia

Täyte

  • 200 g maitosuklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • ripaus suolaa

Suklaakuorrutus

  • 75 g tummaa suklaata
  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Sekoita rasva, jauhot ja tomusokeri murumaiseksi monitoimikoneessa tai nypi käsin. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jää- kaappiin puoleksi tunniksi.

2. Voitele piirakkavuoka. (24–26 cm). Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Pistä pohjaan reikiä haarukalla. Peitä taikina leivinpaperipalalla ja kaada painoksi kuivattuja herneitä tai riisiä. Esipaista pohjaa uunissa 175 asteessa 10 minuuttia. Poista paperi ja painot ja paista vielä 2–3 minuuttia.

3. Paloittele maitosuklaa. Kiehauta kattilassa kerma ja nosta syrjään. Lisää suklaa ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Annajäähtyä hetki. Sekoita suklaaseokseen kananmunat ja ripaus suolaa.

4. Valuta täyte piirakkapohjalle ja jatka paistamista täytteen kanssa noin 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä tunnin verran.

5. Paloittele kuorrutuksen suklaa ja kiehauta kerma. Sulata suklaa kerman joukkoon. Anna hetken jäähtyä. Levitä kuorrutte piirakan pinnalle.

Lisää suklaisia herkkuja: Uuniton suklaapiirakka Suklaakakku Suklaamoussetäytekakku Ruoka.fi: Suklaapiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kahden kerroksen suklaapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.