Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kahvijäätelö ja espressogranola

Kahvijäätelö ja espressogranola itsetehtyinä maistuvat herkulliselta. Aloita jäätelönteon valmistelu jo edellisenä päivänä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
3  annosta

Ainekset

Kahvijäätelö

  • 2 dl täysmaitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 4 kananmunankeltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 ps (1,8 g) espressopikakahvijauhetta (Nescafé)

Espressogranola

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • ¾ dl kookoshiutaleita
  • ½ dl rypsiöljyä
  • ½ dl muscovadosokeria
  • 2 rkl vettä
  • 1 ps (1,8 g) espressopikakahvijauhetta (Nescafé)

Valmistusohje

1. Nosta vuorokausi ennen jäätelön valmistamista jäätelökoneen kulho pakastimeen. Kuumenna maito, kerma ja glukoosisiirappi kiehuvaksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Valuta keltuaisvaahtoon kuuma kermamaito hitaasti samalla koko ajan sekoittaen. Valuta seos takaisin kattilaan. Vatkaa seosta miedolla lämmöllä, kunnes seos paksuntuu kunnolla tai on sokerimittarilla mitattuna 84-asteista. Mausta massa espressojauheella.

2. Anna jäätelömassan jäähtyä kylmäksi jääkaapissa. Nosta massa jäätelökoneeseen. Anna koneen käydä noin 40 minuuttia. Valuta seos rasiaan, ja anna pakastua vähintään 4 tuntia tai yön yli.

3. Voit valmistaa jäätelön myös ilman jäätelökonetta. Kaada seos matalaan, laakeaan vuokaan ja nosta pakkaseen jäätymään. Kun seos on reunoilta pakastunut, sekoita kunnolla. Toista tämä useita kertoja, kunnes seos on tasaisesti jäätynyt. Anna pakastua kunnolla.

4. Valmista espressogranola. Sekoita kaura- ja kookoshiutaleet keskenään. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille. Kiehauta kattilassa öljy, sokeri ja vesi keskenään. Sekoita joukkoon espressojauhe ja valuta neste ohuena nauhana kuivien aineiden päälle ja sekoita samalla käännellen. Paahda mysliä 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia tai, kunnes seos saa kauniin värin. Anna myslin jäähtyä ja tarjoile kahvijäätelön kera.

Kokeile myös muita mokkareseptejä:

Affogato espresso-kinuskikastikkeella Espressoboston Suklaa-mokkabrûlée Irish Coffee -kahvileivokset Ruoka.fi: Suklaa-mokkatorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kahvijäätelö ja espressogranola

Sinun täytyy kommentoidaksesi.