Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kahvijogurtti-granita

Kun kaipaat kevyttä kahvinmakuista jälkiruokaa, tee kahvijogurtti-granita. Jäähileinen granita-sohjo toimii jälkiruokana ja myös virkistävänä väliruokana.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Kahvijogurtti-granita

  • 2 annospussia (á 11 g) espresso-pikakahvijauhetta)
  • 1 dl vettä
  • 1.5 dl tomusokeria
  • 2 dl maustamatonta jogurttia

Lisäksi:

  • kermavaahtoa
  • kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Liota kahvi haaleaan veteen ja mausta sokerilla. Lisää joukkoon kylmä jogurtti ja sekoita tasaiseksi.

2. Kaada kahviseos matalaan, laakeaan vuokaan ja nosta pakkaseen. Kun seos on puoliksi jäätynyt, sekoita haarukalla niin, että jääkiteet sekoittuvat liemeen. Toista tämä useita kertoja, kunnes seos on tasaisesti jäätynyt ja rakenteeltaan sohjoista.

3. Raaputa granita haarukalla irtonaiseksi ja annostele tarjoilumaljoihin. Nosta pinnalle kermavaahtoa ja siivilöi koristeeksi kaakaojauhetta.

Katso myös: Kahvi-suklaamousse

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Täydellinen kahvi – kahvitrendeissä vaalea paahto on nyt pop ja maitotilkka kruunaa tumman paahdon


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kahvijogurtti-granita

Sinun täytyy kommentoidaksesi.