Kahvijogurtti-granita
Kun kaipaat kevyttä kahvinmakuista jälkiruokaa, tee kahvijogurtti-granita. Jäähileinen granita-sohjo toimii jälkiruokana ja myös virkistävänä väliruokana.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Kahvijogurtti-granita
- 2 annospussia (á 11 g) espresso-pikakahvijauhetta)
- 1 dl vettä
- 1.5 dl tomusokeria
- 2 dl maustamatonta jogurttia
Lisäksi:
- kermavaahtoa
- kaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Liota kahvi haaleaan veteen ja mausta sokerilla. Lisää joukkoon kylmä jogurtti ja sekoita tasaiseksi.
2. Kaada kahviseos matalaan, laakeaan vuokaan ja nosta pakkaseen. Kun seos on puoliksi jäätynyt, sekoita haarukalla niin, että jääkiteet sekoittuvat liemeen. Toista tämä useita kertoja, kunnes seos on tasaisesti jäätynyt ja rakenteeltaan sohjoista.
3. Raaputa granita haarukalla irtonaiseksi ja annostele tarjoilumaljoihin. Nosta pinnalle kermavaahtoa ja siivilöi koristeeksi kaakaojauhetta.
Katso myös: Kahvi-suklaamousse
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Täydellinen kahvi – kahvitrendeissä vaalea paahto on nyt pop ja maitotilkka kruunaa tumman paahdon
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kahvijogurtti-granita