
Kahvikehrät
Kahvikehrät ovat parhaita vastaleivottuina kuten muutkin pullat, mutta ne säilyvät hyvin rapeina myös seuraavaan päivään. Kahvikehrät sopivat myös pakastettavaksi. Lämmitä ne ennen tarjoamista.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 25 annosta
Ainekset
Kahvikehrät:
- 150 g margariinia tai voita
- 6 dl vehnäjauhoja
- 50 g hiivaa
- 0.8 dl kylmää vettä tai maitoa
- 2 kananmunaa
- 2 rkl sokeria (tai 1 rkl hedelmäsokeria)
Kahvikehrien täyte:
- 100 g voita
- 100 g tomusokeria (tai 50 g hedelmäsokeria)
- 2 tl kardemummaa
- 2 tl vaniljasokeria (tai kanelia)
Kahvikehrien voiteluun:
- munaa, raesokeria tai mantelirouhetta
Valmistusohje
- Nypi rasva ja jauhot. Lisää sokeri. Murenna hiiva nesteeseen ja lisää se jauho-rasvaseokseen. Lisää kananmunat yksitellen taikinaa sekoittaen.
- Hiero voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi ja mausta se kardemummalla ja vaniljasokerilla.
- Kauli kohottamaton taikina ohueksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä sille täyte. Kiedo taikina rullaksi ja leikkaa viipaleiksi. Painele kehrät paperivuokiin.
- Aina kehrien kohota liinalla peitettynä huoneenlämmössä 1-2 tuntia, viileämmässä useita tunteja. Elleivät kehrät kohoa riittävästi, ne repeilevät uunissa kypsyessään.
- Voitele kehrät munalla, sirottele pinnalle raesokeria tai mantelirouhetta. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.
Vinkki: Jos käytät diabeetikon leivonnaisiin hedelmäsokeria, alenna paistolämpötilaa 175 asteeseen.
Katso myös: Pullapitkon letitys – näin leivot pullakranssin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kahvikehrät
Heips laittaisin sokeria taikinaan enempi vaikka onkin täytteessä muuten ihan kivat ja herkulliset