Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kahvikiisseli

Kahvikiisseli on paras tapa hyödyntää hävikkikahvi. Kahvi kuuluu suurimpiin ruokahävikkiraaka-aineisiin. Opettele tämä ohje ja et koskaan enää heitä kahvia viemäriin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kahvikiisseli

  • 2 dl kahvia (jämäkahvit keittimestä)
  • 2 ½ dl maitoa
  • ½ dl kermaa
  • ½ dl fariini- tai kookossokeria
  • 3 rkl maissitärkkelystä
  • ½ tl vaniljasokeria

Päälle

  • 4 tl sokeria

Koristelu

  • 4 rkl vaahdotettua ranskankermaa tai kermavaahtoa
  • 4 rkl rouhittua suklaata tai pähkinöitä

Valmistusohje

Kahvikiisseli valmistuu helposti näin:

  1. Sekoita paksupohjaisessa pinnoitetussa kattilassa kaksi desiä jämäkahvia, kaksi ja puoli desiä maitoa, puoli desiä kermaa, puoli desiä fariinisokeria ja kolme ruokalusikallista maissitärkkelysjauhoja.
  2. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Nosta liedeltä. Mausta vaniljasokerilla.
  3. Kaada kiisseli annoskuppeihin tai maljaan. Ripottele annoksien päälle teelusikallinen sokeria kuortumisen estämiseksi. Anna jäähtyä ja nosta sen jälkeen kylmään hyytymään 4–6 tunniksi.
  4. Koristele kahvikiisseli ja annokset juuri ennen tarjoilua vaahdotetulla ranskankermalla tai kermavaahdolla ja rouhitulla suklaalla tai pähkinöillä.

Vinkki! Jos rakastat kahvijälkiruokia, kokeile myös Dalgona-kahvia eli fluffy coffeeta.

.

kahvikiisseli
Kahvikiisseli on herkullinen jälkiruoka hävikkikahvista. © iStockphoto

Lue myös Anna.fi: Kahvi-banaanipirtelö


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kahvikiisseli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.