
Kahvikiisseli
Kahvikiisseli on paras tapa hyödyntää hävikkikahvi. Kahvi kuuluu suurimpiin ruokahävikkiraaka-aineisiin. Opettele tämä ohje ja et koskaan enää heitä kahvia viemäriin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Kahvikiisseli
- 2 dl kahvia (jämäkahvit keittimestä)
- 2 ½ dl maitoa
- ½ dl kermaa
- ½ dl fariini- tai kookossokeria
- 3 rkl maissitärkkelystä
- ½ tl vaniljasokeria
Päälle
- 4 tl sokeria
Koristelu
- 4 rkl vaahdotettua ranskankermaa tai kermavaahtoa
- 4 rkl rouhittua suklaata tai pähkinöitä
Valmistusohje
Kahvikiisseli valmistuu helposti näin:
- Sekoita paksupohjaisessa pinnoitetussa kattilassa kaksi desiä jämäkahvia, kaksi ja puoli desiä maitoa, puoli desiä kermaa, puoli desiä fariinisokeria ja kolme ruokalusikallista maissitärkkelysjauhoja.
- Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Nosta liedeltä. Mausta vaniljasokerilla.
- Kaada kiisseli annoskuppeihin tai maljaan. Ripottele annoksien päälle teelusikallinen sokeria kuortumisen estämiseksi. Anna jäähtyä ja nosta sen jälkeen kylmään hyytymään 4–6 tunniksi.
- Koristele kahvikiisseli ja annokset juuri ennen tarjoilua vaahdotetulla ranskankermalla tai kermavaahdolla ja rouhitulla suklaalla tai pähkinöillä.
Vinkki! Jos rakastat kahvijälkiruokia, kokeile myös Dalgona-kahvia eli fluffy coffeeta.
.
Lue myös Anna.fi: Kahvi-banaanipirtelö
- jälkiruoat
- kahvi
- kiisselit
- ruokahävikki
- suklaa
- vanukkaat
- Äitienpäivä
- Halloween
- Isänpäivä
- Itsenäisyyspäivä
- Joulu
- Lakkiaiset ja valmistujaiset
- Pääsiäinen
- Ristiäiset ja nimiäiset
- Suomalaiset perinneruoat
- Vappu
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
- Jälkiruoat
- Kiisselit, hyytelöt ja vaahdot
- Englantilainen ruoka
- Suomalainen ruoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kahvikiisseli