Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kai yad sai (Katukeittiön täytetty munakas)

Thaimaalainen täytetty munakas on paikallinen katuruoka. Tällä ohjeella voit tehdä sen helposti kotioloissa. Katso ohje katukeittiön munakkaaseen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Thaimaalainen täytetty munakas, KAI YAD SAI

  • 2 rkl öljyä
  • 100-150 g jauhettua sianlihaa
  • 1-2 kpl kaltattua, paloiteltua tomaattia
  • 0,5-1 dl herneitä
  • 2 rkl hienonnettua sipulia
  • 0.5 rkl sokeria
  • noin 1 rkl kalakastiketta
  • 0.3 tl valkopippuria
  • 0.3 tl mustaa soijakastiketta
  • 1-2 rkl öljyä
  • 3 kpl munaa
  • 3 rkl korianterinlehtiä
  • 1 kpl chili suikaleina

Valmistusohje

Thaimaalainen täytetty munakas – Kai yad sai valmistuu näin:

  1. Kuumenna öljy ja ruskista jauhelihaa pari minuuttia. Lisää tomaatit, herneet ja sipuli. Mausta sokerilla, kala- ja soijakastikkeella ja valkopippurilla.
  2. Kuumenna vähän öljyä munakaspannussa (läpimitaltaan 15-20 cm) Lisää kevyesti vatkattua kananmunaa sen verran, että pannun pohja juuri peittyy. Paista munakas molemmin puolin ohueksi letuksi.
  3. Laita täytettä keskelle ja käännä vastakkaiset reunat keskelle, niin munakkaasta muodostuu neliö. Kumoa se lautaselle taitospuoli alaspäin. Viillä keskelle ristiviilto ja käännä kärjet sisäänpäin, niin että täytettä tulee näkyviin. Koristele chilisuikaleilla, korianterilla, basilikalla, kevätsipulilla tai salaatinlehdillä. Tarjoa thaimaalainen täytetty munakas kuuman riisin kanssa.

Katso myös: Thaimaalainen ruoka on mausteiden ilotulitusta – kokkaa suosituimmat thairuoat kotikeittiössä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Thaimaalainen ruoka hurmaa makuyhdistelmillään


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kai yad sai (Katukeittiön täytetty munakas)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.