Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kaijan kanelikakku

Kanelikakku Kaijan tapaan on Kotilieden lukijakilpailun parhaimmistoa. Kanelikakku täytetään kermavaahdolla ja vadelmahillolla. Kanelinen kakku viimeistellään juhlakuntoon tuoreilla vadelmilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Kanelikakku Kaijan tapaan

  • 3 kpl kananmunaa
  • 1 ¾ - 2 dl sokeria
  • ¾ dl öljyä
  • ¼ tl suolaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kanelia
  • 2 dl vehnäjauhoja

täyte:

  • 1 dl vadelmahilloa
  • 2 dl kuohukermaa

vadille:

  • vadelmia

Valmistusohje

Kanelikakku Kaijan tapaan leivotaan näin:

Kanelikakku täytetään kermavaahdolla ja vadelmahillolla.

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri. Lisää öljy ja suola. Sekoita leivinjauhe, kaneli ja vehnäjauhot keskenään ja lisää joukkoon.
  2. Voitele halkaisijaltaan 22-25 cm:n kokoinen vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
  3. Halkaise jäähtynyt, matalahko kakku kahteen osaan. Levitä kakkupohjalle vadelmahilloa ja sitten vaahdoksi vatkattua kermaa. Peitä kakku kuvulla tai kelmulla ja anna maustua seuraavaan päivään viileässä.
  4. Nosta kakku tarjolle laakealle vadille. Koristele kakku kevyellä kanelipöläyksellä ja muutamalla sitruunamelissan, mintun tai anisiison oksalla. Ripottele vadille reilut keot tuoreita tai pakastettuja vadelmia. Lisäksi voit tarjota erikseen vaahdoksi vatkattua kermaa.

Kaipaatko lisää täytekakkujen ohjeita? Kokosimme yhteen Kotilieden parhaat täytekakkureseptit sekä vinkit parhaaseen pohjaan.

Katso myös Anna.fi/ruoka: Vegaaninen täytekakku omena-kinuskitäytteellä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaijan kanelikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.