Reseptit

Kainuulainen avokukko

Ainekset

  • 700 g hapanleipä- tai rieskataikinaa

täyte:

  • 700 g muikkuja
  • 2 tl suolaa
  • ruisjauhoja
  • voita

Valmistusohje

Kainuulainen avokukko
  1. Valitse keskikokoisia, pehmytruotoisia muikkuja. Suolaa kalat ja anna maustua noin tunnin ajan.
  2. Taputtele taikinasta vajaan sentin paksuinen soikeahko kuorilevy. Nosta kuori voidellulle ja jauhotetulle pellille ja lado muikut päälle. Käännä ja rypytä kukon reunat.
  3. Paista ensin 10 minuuttia 250-asteisessa uunissa. Jos kukkoon muodostuu suolavettä, ota kukko uunista ja valuta vesi pois. Pane kukko uuniin ja paista 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Voitele lopuksi kuoret ja kalat voisulalla ja jatka kypsentämistä 200-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia. Kääri kypsä avokukko voipaperiin ja sanomalehtiin ja anna hautua paketissaan noin tunnin ajan.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kainuulainen avokukko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.