Kainuulainen avokukko
Ainekset
- 700 g hapanleipä- tai rieskataikinaa
täyte:
- 700 g muikkuja
- 2 tl suolaa
- ruisjauhoja
- voita
Valmistusohje
- Valitse keskikokoisia, pehmytruotoisia muikkuja. Suolaa kalat ja anna maustua noin tunnin ajan.
- Taputtele taikinasta vajaan sentin paksuinen soikeahko kuorilevy. Nosta kuori voidellulle ja jauhotetulle pellille ja lado muikut päälle. Käännä ja rypytä kukon reunat.
- Paista ensin 10 minuuttia 250-asteisessa uunissa. Jos kukkoon muodostuu suolavettä, ota kukko uunista ja valuta vesi pois. Pane kukko uuniin ja paista 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Voitele lopuksi kuoret ja kalat voisulalla ja jatka kypsentämistä 200-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia. Kääri kypsä avokukko voipaperiin ja sanomalehtiin ja anna hautua paketissaan noin tunnin ajan.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kainuulainen avokukko