Kaksoismarinoitu naudanfilee
Kaksoismarinoitu naudan ulkofilee saa ensimmäisessä marinadissa makunsa hoisin-kastikkeesta ja tarjoiluvaiheessa vaaleasta balsamico-kastikkeesta, oliiviöljystä ja yrteistä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Kaksoismarinoitu naudanfilee
- 500 g mureaa naudan ulko-tai sisäfileetä
Marinadi 1
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl hoisinkastiketta
- ½ tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- 1 tl sokeria
Marinadi 2
- ½ dl Balsamico Bianco -etikkaa
- ½ dl vettä
- 2 dl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria myllystä
- 1 kpl hyvin hienoksi hakattu valkosipulin kynsi
- ½ dl hyvin hienoksi hakattua persiljaa
Valmistusohje
Kaksoismarinoitu naudanfilee valmistuu näin:
Kaksoismarinoitu naudanfilee marinoidaan ennen kypsennystä uunissa hoisin-marinadilla ja kypsä liha saa makua vielä balsamico-oliiviöljy -marinadista ja tuoreista yrteistä. Samaan tapaan voit myös marinoida paahtopaistin.
- Sekoita ensimmäisen mardinadin ainekset.
- Laita naudan filee muovipussiin ja kaada marinadi pussiin. Marinoi naudanfileetä noin 5 tuntia, kääntele pussia välillä.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita filee mieluusti pitkulaiseen vuokaan ja aseta paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista paistia noin 40 minuuttia, kunnes mittari näyttää noin 56-58 astetta. Käännä filee kerran paistamisen aikana. Kääri filee tiukasti folioon ja anna jäähtyä.
- Sekoita marinadi 2.
- Kun filee on jäähtynyt, leikkaa se noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet vatiin ja kaada päälle toinen marinadi. Laita lihavati jääkaappiin. Marinoi fileetä vähintään 4 tuntia, valele päällimmäisiä viipaleita aina välillä yrtti-balsamicomarinadilla.
- Nosta viipaleet tarjoiuastiaan, mutta älä kuivaa niitä. Ripottele pinnalle vielä tuoretta persiljasilppua.
Katso myös: Näin kypsennät paahtopaistin
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Wellingtonin filee
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kaksoismarinoitu naudanfilee