Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kaksoismarinoitu naudanfilee

Kaksoismarinoitu naudan ulkofilee saa ensimmäisessä marinadissa makunsa hoisin-kastikkeesta ja tarjoiluvaiheessa vaaleasta balsamico-kastikkeesta, oliiviöljystä ja yrteistä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kaksoismarinoitu naudanfilee

  • 500 g mureaa naudan ulko-tai sisäfileetä

Marinadi 1

  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl hoisinkastiketta
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl sokeria

Marinadi 2

  • ½ dl Balsamico Bianco -etikkaa
  • ½ dl vettä
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria myllystä
  • 1 kpl hyvin hienoksi hakattu valkosipulin kynsi
  • ½ dl hyvin hienoksi hakattua persiljaa

Valmistusohje

Kaksoismarinoitu naudanfilee valmistuu näin:

Kaksoismarinoitu naudanfilee marinoidaan ennen kypsennystä uunissa hoisin-marinadilla ja kypsä liha saa makua vielä balsamico-oliiviöljy -marinadista ja tuoreista yrteistä. Samaan tapaan voit myös marinoida paahtopaistin.

  1. Sekoita ensimmäisen mardinadin ainekset.
  2. Laita naudan filee muovipussiin ja kaada marinadi pussiin. Marinoi  naudanfileetä noin 5 tuntia, kääntele pussia välillä.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita filee mieluusti pitkulaiseen vuokaan ja aseta paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista paistia noin 40 minuuttia, kunnes mittari näyttää noin 56-58 astetta. Käännä filee kerran paistamisen aikana. Kääri filee tiukasti folioon ja anna jäähtyä.
  4. Sekoita marinadi 2.
  5. Kun filee on jäähtynyt, leikkaa se noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet vatiin ja kaada päälle toinen marinadi. Laita lihavati jääkaappiin. Marinoi fileetä vähintään 4 tuntia, valele päällimmäisiä viipaleita aina välillä yrtti-balsamicomarinadilla.
  6. Nosta viipaleet tarjoiuastiaan, mutta älä kuivaa niitä. Ripottele pinnalle vielä tuoretta persiljasilppua.

Katso myös: Näin kypsennät paahtopaistin

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Wellingtonin filee


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaksoismarinoitu naudanfilee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.