Kala-kasvisvartaat
Kala-kasvisvartaat tehdään kirjolohesta, silakoista, munakoisosta, tomaatista, kesäkurpitsasta ja paprikasta, Näin teet ihanan kepeät ja kesäiset kala-kasvisvartaat.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Kala-kasvisvartaat:
- 300 g kirjolohifileetä
- 300 g silakkafileitä
- 2 kpl keltaista paprikaa
- 2 kpl punasipulia
- 400 g munakoisoa
- 400 g kesäkurpitsaa
- 2 kpl kiinteää tomaattia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl sitruunamehua
- 1 rkl vettä
- 0.5 tl mineraalisuolaa
- 0.5 tl vastarouhittua mustapippuria
- muutama oksa tuoretta timjamia
- muutama oksa tuoretta oreganoa
- 12-16 puista varrastikkua
Valmistusohje
Kala-kasvisvartaat valmistuvat helposti näin:
- Liota varrastikut vedessä, puhdista ja pilko kasvikset ja paloittele kirjolohi.
- Sekoita oliiviöljy, sitruuna ja vesi ja voitele kaikki ainekset.
- Pujota kalapaloja ja vihanneksia vartaisiin ja grillaa noin viisi minuuttia molemmin puolin.
- Ripauta vartaille suolaa, pippuria ja yrttejä. Tarjoa kala-kasvisvartaat heti, esimerkiksi sipulisten timjamiperunoiden kanssa.
1500 kJ (360 kcal)/ 1 annos kolesterolia 112 mg/ 1 annos
VINKKI: Jos kaipaat kastiketta, kuumenna tölkki tomaattimurskaa, mausta valkosipulilla, yrteillä, chilillä sekä ripauksella suolaa ja sokeria.
Katso myös: Grillivartaat – parhaat vartaat kasviksista, kalasta, kanasta, lihasta ja hedelmistä
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Täytetty kala valmistuu grillissä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kala-kasvisvartaat