Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kala-kasvisvartaat

Kala-kasvisvartaat tehdään kirjolohesta, silakoista, munakoisosta, tomaatista, kesäkurpitsasta ja paprikasta, Näin teet ihanan kepeät ja kesäiset kala-kasvisvartaat.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kala-kasvisvartaat:

  • 300 g kirjolohifileetä
  • 300 g silakkafileitä
  • 2 kpl keltaista paprikaa
  • 2 kpl punasipulia
  • 400 g munakoisoa
  • 400 g kesäkurpitsaa
  • 2 kpl kiinteää tomaattia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl vettä
  • 0.5 tl mineraalisuolaa
  • 0.5 tl vastarouhittua mustapippuria
  • muutama oksa tuoretta timjamia
  • muutama oksa tuoretta oreganoa
  • 12-16 puista varrastikkua

Valmistusohje

Kala-kasvisvartaat valmistuvat helposti näin:

  1. Liota varrastikut vedessä, puhdista ja pilko kasvikset ja paloittele kirjolohi.
  2. Sekoita oliiviöljy, sitruuna ja vesi ja voitele kaikki ainekset.
  3. Pujota kalapaloja ja vihanneksia vartaisiin ja grillaa noin viisi minuuttia molemmin puolin.
  4. Ripauta vartaille suolaa, pippuria ja yrttejä. Tarjoa kala-kasvisvartaat heti, esimerkiksi  sipulisten timjamiperunoiden kanssa.

1500 kJ (360 kcal)/ 1 annos kolesterolia 112 mg/ 1 annos

VINKKI: Jos kaipaat kastiketta, kuumenna tölkki tomaattimurskaa, mausta valkosipulilla,  yrteillä, chilillä sekä ripauksella suolaa ja sokeria.

Katso myös: Grillivartaat – parhaat vartaat kasviksista, kalasta, kanasta, lihasta ja hedelmistä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Täytetty kala valmistuu grillissä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kala-kasvisvartaat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.