Reseptit
alle 30 min
4

Kala-kasvisvartaat

Kirjolohesta, silakoista, munakoisosta, tomaatista, kesäkurpitsasta ja paprikasta syntyvät ihanan kepeät ja kesäiset kala-kasvisvartaat.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kala-kasvisvartaat:

300 g kirjolohifileetä
300 g silakkafileitä
2 kpl keltaista paprikaa
2 kpl punasipulia
400 g munakoisoa
400 g kesäkurpitsaa
2 kpl kiinteää tomaattia
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
0.5 tl mineraalisuolaa
0.5 tl vastarouhittua mustapippuria
muutama oksa tuoretta timjamia
muutama oksa tuoretta oreganoa
12-16 puista varrastikkua

Valmistusohje

  1. Liota varrastikut vedessä, puhdista ja pilko kasvikset ja paloittele kirjolohi.
  2. Sekoita oliiviöljy, sitruuna ja vesi ja voitele kaikki ainekset.
  3. Pujota kalapaloja ja vihanneksia vartaisiin ja grillaa noin viisi minuuttia molemmin puolin.
  4. Ripauta vartaille suolaa, pippuria ja yrttejä. Tarjoa heti, esimerkiksi  sipulisten timjamiperunoiden kanssa.

1500 kJ (360 kcal)/ 1 annos kolesterolia 112 mg/ 1 annos

VINKKI: Jos kaipaat kastiketta, kuumenna tölkki tomaattimurskaa, mausta valkosipulilla,  yrteillä, chilillä sekä ripauksella suolaa ja sokeria.

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kala-kasvisvartaat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X