Kala-kookospata eli Muqueca

Kala-kookospata eli Muqueca 

60
min
4 annosta
30-60 min

Ainekset

400-500 g kalaa (turskaa, seitiä, kuhaa, haukea)
200 g isoja katkarapuja (kuorittuja)

kastike:

1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 pieni sipuli
2 tomaattia
1 valkosipuli (tai muutama kynsi)
1 cm pala kuorittua tuoretta inkivääriä
½ - 2 mietoa chiliä
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl palmuöljyä (aasialaisia elintarvikkeita myyvästä liikkeestä, ei välttämätön)
2 dl kookosmaitoa
pieni nippu tuoretta korianteria
½-1 tl suolaa
½-1 tl vastarouhittua mustapippuria
2-3 tl sokeria

Valmistusohje

  1. Pilko kasvikset ja kuullota rypsiöljyssä pehmeiksi. Lisää kookosmaitoa ja soseuta sauvasekoittimella. Kastike saa jäädämelko paksuksi. Lisää lopuksi palmuöljy, korianterisilppu ja mausteet.
  2. Lämmitä kastike kiehuvaksi, lisää paloiteltu kala ja ravut ja kypsennä noin viisi minuuttia.
  3. Tarjoa riisin kanssa.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
14.04.2008
Kotiliesi