Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kala-kookospata eli Muqueca

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 400-500 g kalaa (turskaa, seitiä, kuhaa, haukea)
  • 200 g isoja katkarapuja (kuorittuja)

kastike:

  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 1 pieni sipuli
  • 2 tomaattia
  • 1 valkosipuli (tai muutama kynsi)
  • 1 cm pala kuorittua tuoretta inkivääriä
  • ½ - 2 mietoa chiliä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl palmuöljyä (aasialaisia elintarvikkeita myyvästä liikkeestä, ei välttämätön)
  • 2 dl kookosmaitoa
  • pieni nippu tuoretta korianteria
  • ½-1 tl suolaa
  • ½-1 tl vastarouhittua mustapippuria
  • 2-3 tl sokeria

Valmistusohje

 

  1. Pilko kasvikset ja kuullota rypsiöljyssä pehmeiksi. Lisää kookosmaitoa ja soseuta sauvasekoittimella. Kastike saa jäädämelko paksuksi. Lisää lopuksi palmuöljy, korianterisilppu ja mausteet.
  2. Lämmitä kastike kiehuvaksi, lisää paloiteltu kala ja ravut ja kypsennä noin viisi minuuttia.
  3. Tarjoa riisin kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kala-kookospata eli Muqueca

Sinun täytyy kommentoidaksesi.