Reseptit
30-60 min
4

Kala-kookospata eli Muqueca

Ainekset

Lisää kauppalistalle
400-500 g kalaa (turskaa, seitiä, kuhaa, haukea)
200 g isoja katkarapuja (kuorittuja)

kastike:

1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 pieni sipuli
2 tomaattia
1 valkosipuli (tai muutama kynsi)
1 cm pala kuorittua tuoretta inkivääriä
½ - 2 mietoa chiliä
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl palmuöljyä (aasialaisia elintarvikkeita myyvästä liikkeestä, ei välttämätön)
2 dl kookosmaitoa
pieni nippu tuoretta korianteria
½-1 tl suolaa
½-1 tl vastarouhittua mustapippuria
2-3 tl sokeria

Valmistusohje

  1. Pilko kasvikset ja kuullota rypsiöljyssä pehmeiksi. Lisää kookosmaitoa ja soseuta sauvasekoittimella. Kastike saa jäädämelko paksuksi. Lisää lopuksi palmuöljy, korianterisilppu ja mausteet.
  2. Lämmitä kastike kiehuvaksi, lisää paloiteltu kala ja ravut ja kypsennä noin viisi minuuttia.
  3. Tarjoa riisin kanssa.

Avainsanat

Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.