Kalacurry
Etelä-Intialainen kalacurry on kookokseen keitetty kurkumankeltainen herkku. Kokeile kastikkeeseen etnisten kauppojen vahvan tulisia vihreitä chilejä. Kalacurryyn sopivat kotimainen kuha tai hauki fileinä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Kalacurry
- 500 g pangasiusfileetä (pakaste, esim. Pirkka)
Marinadi
- 2-4 vihreää chiliä
- 1 rkl kuumaa vettä
- 1 rkl tamarinditahnaa (esim. Spice Up!)
- 1 rkl jauhettua korianteria
- 2 tl kurkumaa
- 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
Lisäksi
- 2 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tomaattia
- 1 vihreä chili
- 3 rkl rypsiöljyä
- 8 currylehteä
- ½ dl kookoshiutaleita
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Kalacurry valmistuu helposti näin:
- Sulata 500 grammaa pangasiusfileetä jääkaapissa yön yli.
- Pilko kahdesta neljään vihreää chiliä mortteliin tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää ruokalusikallinen kuumaa vettä, ruokalusikallinen tamarinditahnaa, ruokalusikallinen jauhettua korianteria ja kaksi teelusikallista kurkumaa ja jauha tahnamaiseksi. Sekoita chilitahna purkilliseen kookosmaitoa. Marinoi kaloja tässä tahnassa kaksi tuntia.
- Kuori ja pilko kaksi salottisipulia. Kuori ja hienonna kaksi valkosipulinkynttä. Kuori ja lohko kaksi tomaattia. Halkaise yksi vihreä chili.
- Kuumenna öljy pannulla, lisää chilit, kahdeksan currylehteä, sipulit ja valkosipulit. Paista muutaman minuutin ajan. Lisää puolet tomaateista ja hauduta hetki. Ota kala marinadista ja kaada marinadi pannulle, kuumenna kiehuvaksi. Keitä kasaan 8–10 minuuttia. Lisää puoli desilitraa kookoshiutaleita ja mausta teelusikallisella suolaa.
- Laita lopuksi kalat ja loput tomaatit kastikkeeseen ja hauduta 5–10 minuuttia.
- Tarjoa kalacurry mausteisen linssidahlin, raikkaan minttukastikkeen ja mangochutneyn kera.
Vinkki! Kalacurryyn sopivat hyvin kotimainen kuha ja hauki fileinä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2023.
Lue myös Anna.fi: Intialainen lohicurry
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kalacurry