Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kalacurry

Etelä-Intialainen kalacurry on kookokseen keitetty kurkumankeltainen herkku. Kokeile kastikkeeseen etnisten kauppojen vahvan tulisia vihreitä chilejä. Kalacurryyn sopivat kotimainen kuha tai hauki fileinä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kalacurry

  • 500 g pangasiusfileetä (pakaste, esim. Pirkka)

Marinadi

  • 2-4 vihreää chiliä
  • 1 rkl kuumaa vettä
  • 1 rkl tamarinditahnaa (esim. Spice Up!)
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • 2 tl kurkumaa
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa

Lisäksi

  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tomaattia
  • 1 vihreä chili
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 8 currylehteä
  • ½ dl kookoshiutaleita
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Kalacurry valmistuu helposti näin:

  1. Sulata 500 grammaa pangasiusfileetä jääkaapissa yön yli.
  2. Pilko kahdesta neljään vihreää chiliä mortteliin tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää ruokalusikallinen kuumaa vettä, ruokalusikallinen tamarinditahnaa, ruokalusikallinen jauhettua korianteria ja kaksi teelusikallista kurkumaa ja jauha tahnamaiseksi. Sekoita chilitahna purkilliseen kookosmaitoa. Marinoi kaloja tässä tahnassa kaksi tuntia.
  3. Kuori ja pilko kaksi salottisipulia. Kuori ja hienonna kaksi valkosipulinkynttä. Kuori ja lohko kaksi tomaattia. Halkaise yksi vihreä chili.
  4. Kuumenna öljy pannulla, lisää chilit, kahdeksan currylehteä, sipulit ja valkosipulit. Paista muutaman minuutin ajan. Lisää puolet tomaateista ja hauduta hetki. Ota kala marinadista ja kaada marinadi pannulle, kuumenna kiehuvaksi. Keitä kasaan 8–10 minuuttia. Lisää puoli desilitraa kookoshiutaleita ja mausta teelusikallisella suolaa.
  5. Laita lopuksi kalat ja loput tomaatit kastikkeeseen ja hauduta 5–10 minuuttia.
  6. Tarjoa kalacurry mausteisen linssidahlin, raikkaan minttukastikkeen ja mangochutneyn kera.

Vinkki! Kalacurryyn sopivat hyvin kotimainen kuha ja hauki fileinä.

kalacurry

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2023.

Lue myös Anna.fi: Intialainen lohicurry


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalacurry

Sinun täytyy kommentoidaksesi.