Reseptit

Kalakimara

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Piparjuurisiika:

  • 250 g graavisiikaa
  • 125 g piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
  • koristeeksi tilliä

Lohitartar:

  • 250 g graavisuolattua kirjolohta
  • 1 dl smetanaa
  • 2 tl wasabitahnaa tai piparjuuritahnaa

mätikastike:

  • 1 dl smetanaa
  • 100 g mätiä
  • silputtua punasipulia
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Kalakimara

1. Mittaa siika ja tuorejuusto tehosekoittimeen, pyöräytä tahnaksi ja kaavi kulhoon. Pyöräytä myös lohitartarin ainekset tehosekoittimessa. Muovaa kahdella ruokalusikalla tahnoista reilunkokoiset pyörylät ja aseta lautaselle. Korista tillillä. Jos tahnoja jää, niitä voi tarjota leivän päällä yöpalana.

2. Sekoita mäti ja smetana. Aseta kastike kauniissa lusikassa tai kipossa lautaselle. Tarjoa saaristolaisleivän kanssa alkupalana.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalakimara

Sinun täytyy kommentoidaksesi.