Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kalamureke

Murea kalamureke on edullista arkiruokaa. Hauki sopii erinomaisesti maukkaan murekkeen pohjaksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 500 g haukea
  • 3 viipaletta ranskanleipää
  • tai paahtoleipää
  • 2 dl kermaa
  • 2 kpl kananmunia
  • 1 kpl sipuli
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sinappia
  • valkopippuria

Vuoan voiteluun:

  • margariinia
  • tai voita

Valmistusohje

Murea kalamureke valmistetaan näin:

  1. Kuori ja pilko sipuli. Hienonna tilli. Valmista kalamurekemassa yleis- tai monitoimikoneella. Laita kaikki ainekset koneen kulhoon ja jauha tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.
  2. Painele murekemassa voideltuun leipävuokaan. Peitä vuoka foliolla ja paista 200-asteisessa uunissa vesihauteessa noin tunti, kunnes mureke on hyytynyt kokonaan.

Jos valmistat kalapyöryköitä tai -pihvejä, muotoile ne murekemassasta käsin tai kahden lusikan avulla. Paista kypsiksi voissa paistinpannulla tai leivinpaperilla peitetyllä uunipellillä 200-asteisessa uunissa.

Katso myös: Kala-parsakaaligratiini ja lime-kalalasagne

Katso myös Anna.fi: Kala-äyriäispata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalamureke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.