
Kalamureke
Murea kalamureke on edullista arkiruokaa. Hauki sopii erinomaisesti maukkaan murekkeen pohjaksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
- 500 g haukea
- 3 viipaletta ranskanleipää
- tai paahtoleipää
- 2 dl kermaa
- 2 kpl kananmunia
- 1 kpl sipuli
- puolikkaan sitruunan mehu
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 1 tl suolaa
- 1 tl sinappia
- valkopippuria
Vuoan voiteluun:
- margariinia
- tai voita
Valmistusohje
Murea kalamureke valmistetaan näin:
- Kuori ja pilko sipuli. Hienonna tilli. Valmista kalamurekemassa yleis- tai monitoimikoneella. Laita kaikki ainekset koneen kulhoon ja jauha tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.
- Painele murekemassa voideltuun leipävuokaan. Peitä vuoka foliolla ja paista 200-asteisessa uunissa vesihauteessa noin tunti, kunnes mureke on hyytynyt kokonaan.
Jos valmistat kalapyöryköitä tai -pihvejä, muotoile ne murekemassasta käsin tai kahden lusikan avulla. Paista kypsiksi voissa paistinpannulla tai leivinpaperilla peitetyllä uunipellillä 200-asteisessa uunissa.
Katso myös: Kala-parsakaaligratiini ja lime-kalalasagne
Katso myös Anna.fi: Kala-äyriäispata
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kalamureke