Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kalamurekepihvit ja kermaviilikastike

Kalamurekepihvit ja kermaviilikastike tuovat vaihtelua arki-illan kala-aterialle. Selätä ruotoisa mutta maukas hauki tai pikkuahvenet jauhamalla ne meheviksi pihveiksi tai pyöryköiksi. Kalamurekepihvit on helppo tehdä monitoimikoneessa. Tarjoile kauniin värisiksi paistetut, maukkaat pihvit pääruoaksi hölskykurkkujen sekä perunamuusin kera.

Ainekset

Kalamurekepihvit:

  • 500 g hauki- tai ahvenfileitä (nahattomia)
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl jauhettua valkopippuria
  • 1 muna
  • 1 dl rasvatonta maitoa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

paistamiseen:

  • 2 tl kasviöljyä

kastike:

  • 200 g kermaviiliä (rasvaa enintään 10%)
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl sitruunapippuria
  • 4 keitetyn munan valkuaiset hienonnettuna
  • 2 maustekurkkua hienonnettuna
  • ½ dl ruohosipulia (tuoretta) hienonnettuna
  • ½ dl tilliä (tuoretta) hienonnettuna

Valmistusohje

Kalamurekepihvit valmistuvat helposti näin:

  1. Jauha kalafileet tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa tai osta valmiiksi jauhettua kalaa. Lisää muut ainekset ja pyöräytä seos tasaiseksi taikinaksi.
  2. Muotoile taikina kostutetuin käsin pihveiksi. Kuumenna kasviöljy pinnoitetussa pannussa ja paista pihvejä miedolla lämmöllä molemmilta puolilta 4-5 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja sisältä kypsiä.
  3. Sekoita kastikeainekset keskenään. Tarjoa pihvien kanssa kastiketta ja keitettyjä kasviksia.

Katso myös: Kasvis- ja kalapyörykät ihastuttavat raikkailla mauillaan – 6 mainiota ohjetta

Katso myös Anna.fi/ruoka: Kalapihvit thaimaalaisittain


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalamurekepihvit ja kermaviilikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.