Kalamurekepihvit ja kermaviilikastike
Kalamurekepihvit ja kermaviilikastike tuovat vaihtelua arki-illan kala-aterialle. Selätä ruotoisa mutta maukas hauki tai pikkuahvenet jauhamalla ne meheviksi pihveiksi tai pyöryköiksi. Kalamurekepihvit on helppo tehdä monitoimikoneessa. Tarjoile kauniin värisiksi paistetut, maukkaat pihvit pääruoaksi hölskykurkkujen sekä perunamuusin kera.
- Gluteeniton
Ainekset
Kalamurekepihvit:
- 500 g hauki- tai ahvenfileitä (nahattomia)
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl jauhettua valkopippuria
- 1 muna
- 1 dl rasvatonta maitoa
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
paistamiseen:
- 2 tl kasviöljyä
kastike:
- 200 g kermaviiliä (rasvaa enintään 10%)
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl sitruunapippuria
- 4 keitetyn munan valkuaiset hienonnettuna
- 2 maustekurkkua hienonnettuna
- ½ dl ruohosipulia (tuoretta) hienonnettuna
- ½ dl tilliä (tuoretta) hienonnettuna
Valmistusohje
Kalamurekepihvit valmistuvat helposti näin:
- Jauha kalafileet tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa tai osta valmiiksi jauhettua kalaa. Lisää muut ainekset ja pyöräytä seos tasaiseksi taikinaksi.
- Muotoile taikina kostutetuin käsin pihveiksi. Kuumenna kasviöljy pinnoitetussa pannussa ja paista pihvejä miedolla lämmöllä molemmilta puolilta 4-5 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja sisältä kypsiä.
- Sekoita kastikeainekset keskenään. Tarjoa pihvien kanssa kastiketta ja keitettyjä kasviksia.
Katso myös: Kasvis- ja kalapyörykät ihastuttavat raikkailla mauillaan – 6 mainiota ohjetta
Katso myös Anna.fi/ruoka: Kalapihvit thaimaalaisittain
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kalamurekepihvit ja kermaviilikastike