Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kalapasta puttanescan tyyliin

Luonnonkalapasta puttanescan tyyliin on saanut inspiraationsa italialaiselta pastaklassikolta, pasta puttanescalta. Suolaiset oliivit ja kaprikset ovat täydellinen makuyhdistelmä mausteiselle ja öljyiselle kalalle.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kalapasta puttanescan tyyliin

  • 2 prk (à 275 g/180 g) luonnonkalasäilykettä
  • 100 g mustia tai vihreitä kivettömiä oliiveja
  • 4 rkl kapriksia
  • 400 g kirsikkatomaattisäilykkeitä tai tomaattimurskaa
  • 400 g pastaa esim. fusillia
  • 1 nippu tuoreita yrttejä esim. salviaa, basilikaa tai oreganoa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Kalapasta puttanescan tyyliin tehdään helposti näin:

  1. Keitä 400 grammaa pastaa al denteksi suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi ja ota yksi desilitra pastan keitinlientä talteen.
  2. Avaa kaksi purkkia luonnonkalasäilykettä. Hienonna sata grammaa oliiveja. Kaada kattilaan purkki luonnonkalasäilykettä, lisää oliivit, neljä ruokalusikallista kapriksia ja yksi purkki säilykekirsikkatomaatteja. Kuumenna nopeasti.
  3. Hienonna yksi nippu yrttejä, kuten salviaa, basilikaa tai oreganoa.
  4. Lisää kattilaan siivilöity pasta ja yrtit. Rouhi päälle 1/4 teelusikallista mustapippuria. Lisää suolaa tarvittaessa.
  5. Sekoita hyvin ja nosta kalapasta annoksiksi lautasille.

Vinkki! Luonnonkalasäilyke on maustettu valmiiksi, joten ruokaan ei välttämättä tarvitse lisätä suolaa tai muita mausteita. Sitä voi käyttää tonnikalan tavoin.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2021.

Lue myös: Tonnikalan korvaaminen kotimaisella luonnonkalalla – uutuustuote testissä

Lue myös Anna.fi: Puttanesca-gnocchit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalapasta puttanescan tyyliin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.