Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kalapasteijat

PIenet kalapasteijat eli Ahdin pasteijat ovat mainioita suolaisia suupaloja. Täytteessä maistuvat tuoreet yrtit ja paistetut silakkafileet.

Ainekset

Kalapasteijat

  • 100 g margariinia tai voita
  • 2 ½ dl maitoa
  • 50 g tuorehiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 7-8 dl vehnä- tai täysjyvävehnäjauhoja

Kalapasteijat, täyte

  • 300-400 g silakoita
  • 1 kananmuna
  • ½ tl suolaa, valkopippuria
  • 1 rkl persiljaa tai tilliä
  • 1 rkl ruohosipulia

Kalapasteijat, voitelu

  • 1 kananmuna tai keltuainen

Valmistusohje

Kalapasteijat leivotaan helposti näin:

  1. Sulata rasva ja lisää joukkoon maito. Murenna kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suolaa, sokeria ja jauhoja. Alusta taikina.
  2. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä.
  3. Kypsennä silakkafileet paistinpannulla. Leikkaa silakat jäähtyneinä pieniksi paloiksi kulhoon. Sekoita joukkoon kananmuna ja mausta kalaseos suolalla, valkopippurilla ja hienonnetulla tillillä, ruohosipulilla ja persiljalla.
  4. Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä ohut levyt. Ota siitä piparkakkumuotilla paloja tai muotoile taikinasta esimerkiksi kalan muotoisia kuvioita veitsellä. Voitele reunat kananmunalla. Jaa täytettä keskelle ja paina toinen samankokoinen taikinakuvio päälle. Nipistele reunat tiukasti yhteen.
  5. Anna pasteijoiden kohota.
  6. Voitele kalapasteijat kananmunalla tai keltuaisella ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes leivonnaiset ovat kypsiä. Tarjoa kalapasteijat lämpöisinä.

Tämä kalapastejoiden resepti on peräsin Vuoden nuori leipoja kilpailusta. Ahdin pasteijoilla Jurvan yläasteen oppilaat Tiina Rintakoski, Leena Antila ja Emilia Laitala voittivat peruskoululaisille järjestyn kilpailun Vuoden Nuori Leipoja 1995. Kilpailun tarkoituksena oli innostaa nuoria järjestämään erilaisia kotijuhlia ja kehittelemään ja kokeilemaan uusia ohjeita ja leipomaan kotona.

Lue myös: Sienipasteijoiden ohje

Lue myös Anna.fi: Perunaiset sienipasteijat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalapasteijat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.