Kalapasteijat
PIenet kalapasteijat eli Ahdin pasteijat ovat mainioita suolaisia suupaloja. Täytteessä maistuvat tuoreet yrtit ja paistetut silakkafileet.
Ainekset
Kalapasteijat
- 100 g margariinia tai voita
- 2 ½ dl maitoa
- 50 g tuorehiivaa
- ½ tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 7-8 dl vehnä- tai täysjyvävehnäjauhoja
Kalapasteijat, täyte
- 300-400 g silakoita
- 1 kananmuna
- ½ tl suolaa, valkopippuria
- 1 rkl persiljaa tai tilliä
- 1 rkl ruohosipulia
Kalapasteijat, voitelu
- 1 kananmuna tai keltuainen
Valmistusohje
Kalapasteijat leivotaan helposti näin:
- Sulata rasva ja lisää joukkoon maito. Murenna kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suolaa, sokeria ja jauhoja. Alusta taikina.
- Anna taikinan kohota liinalla peitettynä.
- Kypsennä silakkafileet paistinpannulla. Leikkaa silakat jäähtyneinä pieniksi paloiksi kulhoon. Sekoita joukkoon kananmuna ja mausta kalaseos suolalla, valkopippurilla ja hienonnetulla tillillä, ruohosipulilla ja persiljalla.
- Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä ohut levyt. Ota siitä piparkakkumuotilla paloja tai muotoile taikinasta esimerkiksi kalan muotoisia kuvioita veitsellä. Voitele reunat kananmunalla. Jaa täytettä keskelle ja paina toinen samankokoinen taikinakuvio päälle. Nipistele reunat tiukasti yhteen.
- Anna pasteijoiden kohota.
- Voitele kalapasteijat kananmunalla tai keltuaisella ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes leivonnaiset ovat kypsiä. Tarjoa kalapasteijat lämpöisinä.
Tämä kalapastejoiden resepti on peräsin Vuoden nuori leipoja kilpailusta. Ahdin pasteijoilla Jurvan yläasteen oppilaat Tiina Rintakoski, Leena Antila ja Emilia Laitala voittivat peruskoululaisille järjestyn kilpailun Vuoden Nuori Leipoja 1995. Kilpailun tarkoituksena oli innostaa nuoria järjestämään erilaisia kotijuhlia ja kehittelemään ja kokeilemaan uusia ohjeita ja leipomaan kotona.
Lue myös: Sienipasteijoiden ohje
Lue myös Anna.fi: Perunaiset sienipasteijat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kalapasteijat