
Kalapihvit
Maukkaat ja mehevät kalapihvit maustetaan yrteillä ja tarjotaan kevyenä ateriana erilaisten dippikastikkeiden ja raikkaan salaatin kera.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Kalapihvit:
- 2 keskikokoista (noin 500 g) kuhafileetä
- 2 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 ½ dl hienonnettuja yrttejä, esim. korianteria ja basilikaa
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 1 kananmunankeltuainen
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 rkl perunajauhoja
- ¼ tl suolaa
Paistamiseen
- voita tai öljyä
Lisäksi
- erilaisia dippikastikkeita, esim. valkosipulimajoneesia, makeaa chilikastiketta
Valmistusohje
Kalapihvit valmistuvat helposti näin:
1. Tee kuhafileisiin ruotojonon kummallekin puolelle viilto ja irrota ruotojonot irti v-leikkauksella. Nosta fileet monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä.
2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä pannulla miedolla lämmöllä pehmeiksi ja läpikuultaviksi. Anna jäähtyä hetki.
3. Lisää koneeseen sipuliseos, yrtit, raastettu sitruunan kuori, keltuainen, kalakastike, perunajauhot ja ripaus suolaa. Aja tasaiseksi.
4. Muotoile kostutetuin käsin massasta pitkulaisia pihvejä. Paista kalapihvit pannulla rasvassa kauniin ruskeiksi. Voit myös kypsentää kalapihvit 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Käännä paistamisen puolivälissä. Tarjoile kalapihvit dippikastikkeiden ja salaatin kera.
Katso myös: Lohi maistuu pihveissä, pastassa, pyöryköissä – katso 8 arkiohjetta
Katso myös Anna.fi/ruoka: Kalapullat ja kirpeä kastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kalapihvit