Reseptit
30-60 min
4

Kalapihvit

Maukkaat ja mehevät kalapihvit maustetaan yrteillä ja tarjotaan kevyenä ateriana erilaisten dippikastikkeiden ja raikkaan salaatin kera.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kalapihvit:

2 keskikokoista (noin 500 g) kuhafileetä
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1.5 dl hienonnettuja yrttejä, esim. korianteria ja basilikaa
½ sitruunan raastettu kuori
1 kananmunankeltuainen
1 rkl kalakastiketta
1 rkl perunajauhoja
ripaus suolaa

Paistamiseen

voita tai öljyä

Lisäksi

erilaisia dippikastikkeita, esim. valkosipulimajoneesia, makeaa chilikastiketta

Valmistusohje

1. Tee kuhafileisiin ruotojonon kummallekin puolelle viilto ja irrota ruotojonot irti v-leikkauksella. Nosta fileet monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä.

2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä pannulla miedolla lämmöllä pehmeiksi ja läpikuultaviksi. Anna jäähtyä hetki.

3. Lisää koneeseen sipuliseos, yrtit, raastettu sitruunan kuori, keltuainen, kalakastike, perunajauhot ja ripaus suolaa. Aja tasaiseksi.

4. Muotoile kostutetuin käsin massasta pitkulaisia pihvejä. Paista kalapihvit pannulla rasvassa kauniin ruskeiksi. Voit myös kypsentää kalapihvit 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Käännä paistamisen puolivälissä. Tarjoile kalapihvit dippikastikkeiden ja salaatin kera.

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kalapihvit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X