Tuulihatut kalatäytteellä
Kuohkeat tuulihatut kermaisella lohi-mätitäytteellä ovat noutopöydän suussasulavia suolaisia tarjottavia.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 40 annosta
Ainekset
Tuulihatut:
- 2 dl vettä
- 100 g voita
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 3 munaa
Tuulihattujen kalatäyte:
- 250 g tuoresuolattua lohta
- 100 g tuorejuustoa
- (100 g mätiä)
koristeeksi:
- tilliä
Valmistusohje
Tuulihatut kalatäytteellä leivotaan helposti näin:
1. Kiehauta vesi ja voi. Lisää jauhot kertaheitolla voimakkaasti puuhaarukalla sekoittaen. Kun taikinasta muodostuu pallo, ota kattila liedeltä. Lisää munat hieman jäähtyneeseen taikinaan yksitellen voimakkaasti vatkaten.
2. Ota taikinasta leivinpaperoidulle uunipellille kahden teelusikan avulla pallosia ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
3. Halkaise jäähtyneet tuulihatut ja täytä ne notkistetulla tuorejuustolla ja graavilohen palalla. Lisää täytteen päälle halutessasi mätiä ja sulje kannet. Korista tillillä ja tarjoile heti, etteivät tuulihatut ehdi vettyä.
Vinkki: Jos aika on kortilla, voit käyttää juustotäytettä myös valmis croissant-taikinasta tehtyjen croissant-kuppien täytteenä.
Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan lohituulihatut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tuulihatut kalatäytteellä