Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tuulihatut kalatäytteellä

Kuohkeat tuulihatut kermaisella lohi-mätitäytteellä ovat noutopöydän suussasulavia suolaisia tarjottavia.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

Tuulihatut:

  • 2 dl vettä
  • 100 g voita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 munaa

Tuulihattujen kalatäyte:

  • 250 g tuoresuolattua lohta
  • 100 g tuorejuustoa
  • (100 g mätiä)

koristeeksi:

  • tilliä

Valmistusohje

Tuulihatut kalatäytteellä leivotaan helposti näin:

1. Kiehauta vesi ja voi. Lisää jauhot kertaheitolla voimakkaasti puuhaarukalla sekoittaen. Kun taikinasta muodostuu pallo, ota kattila liedeltä. Lisää munat hieman jäähtyneeseen taikinaan yksitellen voimakkaasti vatkaten.

2. Ota taikinasta leivinpaperoidulle uunipellille kahden teelusikan avulla pallosia ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

3. Halkaise jäähtyneet tuulihatut ja täytä ne notkistetulla tuorejuustolla ja graavilohen palalla.  Lisää täytteen päälle halutessasi mätiä ja sulje kannet. Korista tillillä ja tarjoile heti, etteivät tuulihatut ehdi vettyä.

Vinkki: Jos aika on kortilla, voit käyttää juustotäytettä myös valmis croissant-taikinasta tehtyjen croissant-kuppien täytteenä.

Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan lohituulihatut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuulihatut kalatäytteellä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.