Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kalapullat sinappikastikkeessa

Kalapullat saavat mehevän maun kermasta, sitruunamehusta, kananmunankeltuaisista ja Dijon-sinapilla maustetusta kastikkeesta.

Ainekset

Kalapullat

  • 800 g erilaista kalaa fileinä (haukea, lahnaa,särkikaloja, ahventa, siikaa tai kuhaa)
  • 4 paahtoleipäviipaletta
  • 3 dl kermaa
  • 1 dl kalalientä ruodoista tai kalafondista
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus valkopippuria
  • 2 tl suolaa
  • 4 munankeltuaista
  • 4 munanvalkuaista vaahdotettuna

sinappikastike

  • 1 dl kalalientä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 3 dl kermaa
  • 1 rkl vaaleaa Maizena-kastikesuurusta
  • 1 nippu ruohosipulia

Valmistusohje

Kalapullat sinappikastikkeessa valmistuvat näin:

Kalapullat vain paranevat, mitä useampaa kalaa massaan jauhetaan.

1. Mittaa nesteet leipäviipaleiden joukkoon. Anna pehmentyä. Lisää mausteet, keltuaiset ja kalapalat. Maukkaimmat pullat saat, jos käytät massaan kahta tai kolmea eri kalaa. Pyöräytä tasaiseksi massaksi.

2. Siirrä kalamassa kulhoon. Lisää vaahdotetut valkuaiset varovasti sekoitellen.

3. Muovaa kahdella lusikalla kalamureketaikinasta sukkulan muotoisia pyöryköitä.

4. Vuoraa kerroskattilan siiviläosa sipulinvarsilla tai kevätsipuleilla. Kypsennä kalapullat mehevän maistuviksi kevyesti höyryttämällä.

5. Asettele kerroskattilan siiviläosaan tiuhaan kalapyöryköitä. Keitä kattilan alaosassa vettä. Kypsennä höyryssä noin 5 minuuttia. Nosta pyörykät vadille, peitä pyyhkeellä ja kypsennä koko kalamassa.

6. Keitä kalalientä kokoon kovalla lämmöllä. Lisää sitruunamehu, sinappi ja kerma. Keitä viitisen minuuttia. Suurusta tarvittaessa maissisuuruksella, ja mausta valkopippurilla ja suolalla. Kaada kastike pyöryköille ja korista runsaasti silputulla ruohosipulilla.

Katso myös: Kalamurekepihvit ja kermaviilikastike

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kahden kalan mureke


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalapullat sinappikastikkeessa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.