Reseptit
Kiitos

Kalapullat sinappikastikkeessa

Ainekset

Lisää kauppalistalle
800 g erilaista kalaa fileinä (haukea, lahnaa,särkikaloja, ahventa, siikaa tai kuhaa)
4 paahtoleipäviipaletta
3 dl kermaa
1 dl kalalientä ruodoista tai kalafondista
1 rkl sitruunamehua
ripaus valkopippuria
2 tl suolaa
4 munankeltuaista
4 munanvalkuaista vaahdotettuna

kastike:

1 dl kalalientä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl Dijon-sinappia
3 dl kermaa
1 rkl vaaleaa Maizena-kastikesuurusta
1 nippu ruohosipulia

Valmistusohje

1. Mittaa nesteet leipäviipaleiden
joukkoon. Anna pehmentyä.
Lisää mausteet, keltuaiset ja
kalapalat. Maukkaimmat pullat saat, jos käytät massaan kahta tai kolmea eri kalaa. Pyöräytä tasaiseksi
massaksi.

2. Siirrä kalamassa kulhoon.
Lisää vaahdotetut valkuaiset
varovasti sekoitellen.

3. Muovaa kahdella lusikalla
kalamureketaikinasta sukkulan
muotoisia pyöryköitä.

4. Vuoraa kerroskattilan siiviläosa
sipulinvarsilla tai kevätsipuleilla.
Kypsennä kalapullat
mehevän maistuviksi kevyesti
höyryttämällä.

5. Asettele kerroskattilan siiviläosaan tiuhaan kalapyöryköitä.
Keitä kattilan alaosassa vettä. Kypsennä
höyryssä noin 5 minuuttia. Nosta pyörykät vadille,
peitä pyyhkeellä ja kypsennä koko kalamassa.

6. Keitä kalalientä kokoon kovalla lämmöllä. Lisää
sitruunamehu, sinappi ja kerma. Keitä viitisen
minuuttia. Suurusta tarvittaessa maissisuuruksella,
ja mausta valkopippurilla ja suolalla. Kaada kastike
pyöryköille ja korista runsaasti silputulla ruohosipulilla.

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kalapullat sinappikastikkeessa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X