Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kalapullat

Kalapullat pyöräytetään pakasteseitifileestä ja perunasta, maustetaan tillillä ja paistetaan voissa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Kalapullat:

  • 1 pkt (400 g) pakasteseitifileetä
  • 1 tl suolaa
  • 200 g keitettyä jauhoista perunaa
  • 1 sipuli
  • ¼ tl rouhittua valkopippuria
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl kuohukermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl hienonnettua tilliä

paistamiseen:

  • voita

Valmistusohje

Kalapullat valmistuvat helposti näin:

1. Anna seitifileiden sulaa puolikohmeisiksi. Jauha fileet suolan kanssa karkeaksi monitoimikoneen leikkuuterällä.

2. Kuori keitetyt ja jäähtyneet perunat ja lisää monitoimikoneeseen hienonnetun sipulin kera. Aja tasaiseksi. Lisää koneeseen kananmuna, kerma, vehnäjauhot ja hienonnettu tilli. Käytä konetta hetki, jotta ainekset vain sekoittuvat.

3. Muotoile kostutetuin käsin massasta pyöreitä kalapullia. Paista kalapullat voissa pannulla miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi.

Katso myös: Kasvis- ja kalapyörykät ihastuttavat raikkailla mauillaan – 6 mainiota ohjetta

Katso myös Anna.fi/ruoka: Kalapullat ja kirpeä kastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalapullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.