Reseptit
alle 30 min
5

Kalaseljanka

Kalaseljanka on maukas, venäläisen keittiön klassikko. Seljanka, maistuu täyteläinen smetananokareen kera. Kuuman keiton seuraksi sopii pehmeä perunarieska.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kalaseljanka:

2 sipulia
3 porkkanaa
100 g juuriselleriä
3 rkl öljyä
4–5 rkl tomaattipyreetä
1 l kalalientä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
400 g kalaa paloina
puolen sitruunan mehu
2 maustekurkkua
2–3 tl pieniä kapriksia
2 rkl tuoretta persiljasilppua

lautaselle:

muutama suuri kapris
sitruunaviipaleita
noin 5 rkl smetanaa

Valmistusohje

  1. Leikkaa porkkana ja selleri ohuiksi tikuiksi. Hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja kuullota siinä kasviksia, kunnes ne hieman pehmenevät.
  2. Lisää kasvisten sekaan tomaattipyree, sekoita tasaiseksi. Lisää kalaliemi, mausta ja anna kiehua noin kymmenen minuuttia.
  3. Kun kasvikset ovat lähes kypsiä lisää keittoon kalapalat. Keitä 5 minuuttia.
  4. Lisää lopuksi keittoon suikaloidut maustekurkut, sitruunamehu, kaprikset ja persiljasilppu. Sekoita ja kiehauta.
  5. Annostele keitto lautasille ja koristele sitruunaviipaleella, muutamalla kauniilla kapriksella ja nokareella smetanaa. Nauti lisänä lämpimiä perunarieskoja.

Lue myös: Kalakauppiaan vinkit: Näin tunnistat tuoreen kalan

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kalaseljanka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X