Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Kalatacot

Kalatacot täytetään rapeaksi friteeratuilla turskafileillä ja täyteläisellä valkosipulikastikkeella. Valitse isojen vehnälättyjen sijaan pieniä maissitortilloja.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kalatacot:

12 itse tehtyä tai valmista maissitortillaa

Kalatäyte:

400 g tuoretta turskafileetä tai pakaste seitifileetä
4 rkl vehnäjauhoja
1 tl cayennepippuria
1/2 tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl kuivattuja leivänmuruja tai panko- jauhoja eli japanilaistyyppisiä korppujauhoja

Friteeraukseen:

1 l auringonkukkaöljyä
Mainos

Valkosipulikastike:

1 dl ranskankermaa
1/2 dl majoneesia
2 valkosipulinkynttä
1 limetin raastettu kuori ja mehu
1/4 tl cayennepippuria
1/4 tl suolaa

Lisäksi:

punakaalia, limettiä, korianteria

Valmistusohje

1. Leikkaa 400 grammaa tuoretta turskafileetä reilunkokoisiksi suupaloiksi. Jos käytät pakasteseitiä, sulata fileet ensin pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta huolella. Sekoita yhdessä kulhossa neljä ruokalusikallista vehnäjauhoja, yksi teelusikallinen cayennepippuria ja puoli teelusikallista suolaa. Riko toiseen kulhoon kaksi kananmunaa ja vatkaa niiden rakenne rikki. Mittaa kolmanteen kulhoon kaksi desilitraa kuivattuja leivänmuruja tai panko-jauhoja eli japanilaistyyppisiä korppujauhoja. Kääntele kalafileet ensin mausteilla maustetuissa vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa kanamunassa ja lopuksi kuivissa leivänmuruissa tai korppujauhoissa. Uppopaista kalapalat kuumassa öljyssä rapean kypsiksi.

2. Valmista kastike sekoittamalla yksi desilitra ranskankermaa, puoli desilitraa majoneesia, kaksi valkosipulinkynttä, yhden limetin raastettu kuori ja mehu, 1/4 teelusikallista cayennepippuria ja ripaus suolaa. Suikaloi pala punakaalia ja mehusta sitä painelemalla esimerkiksi muusinuijalla kulhossa.

3. Lämmitä 12 itse tehtyä tai valmista maissitortillaa kuumalla kuivalla pannulla 20–30 sekuntia per puoli. Nostele tortillojen sisään kaalia, kalapaloja ja pirskota päälle limetinmehua. Nostele pinnalle kastiketta sekä silputtua korianteria.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 27/19.

Katso myös: Meksikolainen ruoka tutuksi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kalatacot

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X