
Kalatacot
Täytettyä tortillalettua kutsutaan Meksikossa tacoksi. Täytteitä voi varioida mielin määrin maun mukaan. Rapeat kalatacot täytetään friteeratuilla turskafileillä ja täyteläisellä valkosipulikastikkeella.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Kalatacot:
- 12 itse tehtyä tai valmista maissitortillaa
Kalatäyte:
- 400 g tuoretta turskafileetä tai pakaste seitifileetä
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl cayennepippuria
- ½ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl kuivattuja leivänmuruja tai panko- jauhoja eli japanilaistyyppisiä korppujauhoja
Friteeraukseen:
- 1 l auringonkukkaöljyä
Valkosipulikastike:
- 1 dl ranskankermaa
- ½ dl majoneesia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 limetin raastettu kuori ja mehu
- ¼ tl cayennepippuria
- ¼ tl suolaa
Lisäksi:
- punakaalia
- limettiä
- tuoretta korianteria hienonnettuna
Valmistusohje
Kalatacot tehdään helposti näin:
1. Leikkaa 400 grammaa tuoretta turskafileetä reilunkokoisiksi suupaloiksi. Jos käytät pakasteseitiä, sulata fileet ensin pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta huolella. Sekoita yhdessä kulhossa neljä ruokalusikallista vehnäjauhoja, yksi teelusikallinen cayennepippuria ja puoli teelusikallista suolaa. Riko toiseen kulhoon kaksi kananmunaa ja vatkaa niiden rakenne rikki. Mittaa kolmanteen kulhoon kaksi desilitraa kuivattuja leivänmuruja tai panko-jauhoja eli japanilaistyyppisiä korppujauhoja. Kääntele kalafileet ensin mausteilla maustetuissa vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa kanamunassa ja lopuksi kuivissa leivänmuruissa tai korppujauhoissa. Uppopaista kalapalat kuumassa öljyssä rapean kypsiksi.
2. Valmista kastike sekoittamalla yksi desilitra ranskankermaa, puoli desilitraa majoneesia, kaksi valkosipulinkynttä, yhden limetin raastettu kuori ja mehu, 1/4 teelusikallista cayennepippuria ja ripaus suolaa. Suikaloi pala punakaalia ja mehusta sitä painelemalla esimerkiksi muusinuijalla kulhossa.
3. Lämmitä 12 itse tehtyä tai valmista maissitortillaa kuumalla kuivalla pannulla 20–30 sekuntia per puoli. Nostele tortillojen sisään kaalia, kalapaloja ja pirskota päälle limetinmehua. Nostele pinnalle kastiketta. Viimeistele kalatacot silputulla korianterilla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 27/19.
Vinkki: Tutustu meksikolaiseen ruokaa
Lue myös Anna.fi: Näin teet mehevät lohitacot
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kalatacot