Reseptit

Kalifornialaiset sushit

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

  • 500 g sushiriisiä
  • 5 dl Kylmää vettä

Mausteseos

  • 1 dl riisiviinietikkaa
  • 0.5 rkl suolaa
  • 2 rkl sokeria

Kalasushi

  • rouhittua pähkinää
  • sushiriisiä
  • graavilohta tai limettilohta
  • avokadoa
  • silputtua katkarapua
  • wasabilla maustettua majoneesia

Broilerisushi

  • rouhittua pähkinää
  • paahdettua broileria
  • mangochutney-säilykkeellä ja wasabilla maustettua majoneesia
  • avokadoa

Lisäksi

  • soijakastiketta
  • wasabimajoneesia
  • inkiväärilastuja
  • salaatin lehtiä

Valmistusohje

Kalifornialaiset sushit

1. Huuhdo riisiä ensin kylmällä vedellä. Liota riisiä kattilassa kylmässä vedessä noin 15 minuuttia. Peitä kannella ja kuumenna kiehuvaksi. Miedonna lämpöä ja keitä noin 10 minuuttia. Katkaise lämpö ja hauduta noin 10 minuuttia.

2. Kiehauta kastikeainekset. Jäähdytä liemi ja kaada se riisin päälle. Sekoita kastike lastalla riisiin leikkaavin liikkein.

3. Peitä bambumatto kelmulla. Ripota pinnalle rouhittua pähkinää. Painele pinnalle ohut kerros riisiä: pieniä susheja varten vain puoleen väliin mattoa, isoille koko alueelle.

4. Peitä kalasushissa riisi ohuilla graavilohiviipaleilla. Aseta keskelle avokadosuikaleita, katkarapuja ja lopuksi wasabimajoneesia. Kääri bambumaton ja kelmun avulla tiukaksi rullaksi. Anna jähmettyä kylmässä ja leikkaa tarjolle salaatin lehden päälle.

5. Käytä broilerisushiin paistettua tai grillattua broileria. Aseta ohuet lihaviipaleet ja avokadosuikaleet keskelle riisimattoa. Sivele pinnalle mangochutneyllä ja wasabilla maustettua majoneesia. Kääri tiukalle rullalle, lepuuta kylmässä ja leikkaa paloiksi salaatin lehden päälle.

6. Tarjoa soijakastikkeen, wasabimajoneesin ja inkiväärilastujen kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalifornialaiset sushit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.