Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kalkkuna-caesarsalaatti

Herkullinen caesarsalaatti sopii juhlapöytään ja valmistuu näppärästi vaikkapa kalkkunafileen tähteistä. Caesarsalaatin krutongeiksi sopii hyvin kaapista löytyvä leipä. Kalkkunafileen tilalle voi vaihtaa broileria, kalkkunaleikkettä tai lämminsavulohta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kalkkuna-caesarsalaatti:

  • noin 1 kg murea kalkkunan juhlafilee (Atria)
  • 2 ruukkua romainesalaattia
  • 4 viipaletta leipää krutongeiksi
  • öljyä paistamiseen
  • 30 g parmesaanijuustoa lastuina

Caesarkastike:

  • 2 dl majoneesia
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 2 sardellifileetä
  • ½ hienonnettu valkosipulinkynsi
  • ½ dl parmesaaniraastetta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl sardellipurkin lientä
  • pari tippaa tabascoa
  • (kermaa)

Valmistusohje

Kalkkuna-caesarsalaatti tehdään helposti näin:

1. Ota kalkkuna 30 minuuttia ennen paistamista huoneenlämpöön. Paista 150 asteessa 2 tuntia ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Viipaloi ohuelti.

2. Valmista kastike. Laita kaikki raaka-aineet kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa kermalla. Nosta kylmään.

4. Leikkaa leipä kuutioiksi. Paahda rapeiksi öljyssä. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Asettele salaattivadille ja lisää kalkkunasiivut päälle. Lisää parmesaanilastut ja leipäkuutiot.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 27/18.

Caesarsalaatti on ikisuosikki:

lehtikaali-caesarsalaatti

Lehtikaali-caesarsalaatti

ruokaisa caesarsalaatti

Ruokaisa caesarsalaatti vegekastikkeella ilman kananmunaa

tuhti caesarsalaatti

Tuhti Caesar-salaatti

Anna.fi: Grillattu caesarsalaatti

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalkkuna-caesarsalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.