Reseptit
yli 60 min
6

Kalkkuna-caesarsalaatti

Herkullinen caesarsalaatti sopii juhlapöytään ja valmistuu näppärästi vaikkapa kalkkunafileen tähteistä. Caesarsalaatin krutongeiksi sopii hyvin kaapista löytyvä leipä. Kalkkunafileen tilalle voi vaihtaa broileria, kalkkunaleikkettä tai lämminsavulohta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kalkkuna-caesarsalaatti:

noin 1 kg murea kalkkunan juhlafilee (Atria)
2 ruukkua romainesalaattia
4 viipaletta leipää krutongeiksi
öljyä paistamiseen
30 g parmesaanijuustoa lastuina

Caesarkastike:

2 dl majoneesia
1 rkl dijoninsinappia
2 sardellifileetä
1/2 hienonnettu valkosipulinkynsi
1/2 dl parmesaaniraastetta
2 rkl sitruunamehua
1 rkl sardellipurkin lientä
pari tippaa tabascoa
(kermaa)

Valmistusohje

1. Ota kalkkuna 30 minuuttia ennen paistamista huoneenlämpöön. Paista 150 asteessa 2 tuntia ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Viipaloi ohuelti.

2. Valmista kastike. Laita kaikki raaka-aineet kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa kermalla. Nosta kylmään.

4. Leikkaa leipä kuutioiksi. Paahda rapeiksi öljyssä. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Asettele salaattivadille ja lisää kalkkunasiivut päälle. Lisää parmesaanilastut ja leipäkuutiot.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/18.

Caesarsalaatti on ikisuosikki:

lehtikaali-caesarsalaatti

Lehtikaali-caesarsalaatti

ruokaisa caesarsalaatti

Ruokaisa caesarsalaatti vegekastikkeella ilman kananmunaa

tuhti caesarsalaatti

Tuhti Caesar-salaatti

Anna.fi: Grillattu caesarsalaatti

 

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kalkkuna-caesarsalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X