Kalkkunafilee
Kalkkunafilee muhii miedossa uuninlämmössä pekoniin käärittynä ja sopivasti maustettuna pyhäaterian keskipisteeksi. Tarjoa kalkkunafilee kastikkeen ja juurespaistikkaiden kanssa.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Kalkkunafilee
1 kg
kalkkunanrintaa
0.5 dl
limetti- tai sitruunamehua
2 rkl
öljyä
1 tl
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 rkl
inkiväärisiirappia
pekoniviipaleita
Pannulle:
2 dl
vettä
2
sipulia
muutama
valkosipulinkynsi
paahdetut juurekset:
porkkanaa
bataattia
lanttua
palsternakkaa
punasipuli
0.5 dl
öljyä
1 tl
suolaa
rouhittua mustapippuria
chilijauhetta
timjamia
inkiväärisiirappia
kastike:
paistoliemi
2 dl
punaviiniä
1 dl
sokeria
Keskustelu
Mihinkä nuo pekoniviipaleet on tarkoitus laittaa? Entä kohta ’pannulle’? Reseptissä ei kerrota minne vesi, sipuli ja valkosipuli kuuluu laittaa. Oletan että vuokaan kalkkunan kanssa?
Reseptiä on nyt täsmennetty. Vesi, sipuli ja valkosipuli kuuluvat uunivuokaan lihan kanssa ja pekonit lihan päälle.
Kiitos palautteesta. Pyydän ruokatoimittajaamme täsmentämään ohjetta.
Paistolämpötila, kypsän sisälämpö?
Herkullista tuli tällä ohjeella.
Herkullisen kuulostava ohje; suuni täyttyy nektarista tätä lukiessani. Korvasin inkiväärisiirapin puutteessa sen raastetulla inkiväärillä, mihin sekoitin hunajaa. Nyt kalkkunafilee ja juurekset uunissa ja herkullinen tuoksu täyttää huushollimme.
Oli turhaa laittaa ajaksi 45 min. eihän mikään liha ole kypsää siinä ajassa ja kalkkunan kanssa on oltava
tarkka salmonellan vuoksi !
Kommentoi juttua: Kalkkunafilee