Kalkkunafilee
Kalkkunafilee muhii miedossa uuninlämmössä pekoniin käärittynä ja sopivasti maustettuna pyhäaterian keskipisteeksi. Tarjoa kalkkunafilee kastikkeen ja juurespaistikkaiden kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Kalkkunafilee
- 1 kg kalkkunanrintaa
- 0.5 dl limetti- tai sitruunamehua
- 2 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 rkl inkiväärisiirappia
- pekoniviipaleita
Pannulle:
- 2 dl vettä
- 2 sipulia
- muutama valkosipulinkynsi
paahdetut juurekset:
- porkkanaa
- bataattia
- lanttua
- palsternakkaa
- punasipuli
- 0.5 dl öljyä
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- chilijauhetta
- timjamia
- inkiväärisiirappia
kastike:
- paistoliemi
- 2 dl punaviiniä
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
Kalkkunafilee ja paahdetut juurekset valmistuvat näin.
- Aseta rintapala, sipulit, valkosipulit ja vesi laakeaan uunivuokaan. Sekoita mausteet keskenään ja levitä kalkkunafileen pinnalle. Lisää pekonit päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta. Kypsennä samanaikaisesti uunissa juureslohkoja, jotka on maustettu öljy-mausteseoksella.
- Ota kalkkunafilee uunista ja kääri folioon. Siivilöi liemi kattilaan. Lisää liemen joukkoon punaviini ja sokeri. Keitä liemi kokoon siirappimaiseksi kastikkeeksi.
- Tarjoa kalkkunafilee kastikkeen ja jureslohkojen kanssa.
Katso myös: Kalkkuna kruunaa englantilaisen jouluaterian
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Hedelmäinen kalkkunarulla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kalkkunafilee
Mihinkä nuo pekoniviipaleet on tarkoitus laittaa? Entä kohta ’pannulle’? Reseptissä ei kerrota minne vesi, sipuli ja valkosipuli kuuluu laittaa. Oletan että vuokaan kalkkunan kanssa?
Reseptiä on nyt täsmennetty. Vesi, sipuli ja valkosipuli kuuluvat uunivuokaan lihan kanssa ja pekonit lihan päälle.
Kiitos palautteesta. Pyydän ruokatoimittajaamme täsmentämään ohjetta.
Paistolämpötila, kypsän sisälämpö?
Herkullista tuli tällä ohjeella.
Herkullisen kuulostava ohje; suuni täyttyy nektarista tätä lukiessani. Korvasin inkiväärisiirapin puutteessa sen raastetulla inkiväärillä, mihin sekoitin hunajaa. Nyt kalkkunafilee ja juurekset uunissa ja herkullinen tuoksu täyttää huushollimme.
Oli turhaa laittaa ajaksi 45 min. eihän mikään liha ole kypsää siinä ajassa ja kalkkunan kanssa on oltava
tarkka salmonellan vuoksi !